Как през октомври да поддържаме зелените площи

Поддръжка на зелени площи през есента

Един от месеците, водещи след себе си каква ли не дейност, свързана с поддръжката на градината, е октомври.

Това е времето, в което трябва да се захванем с доста трудоемка работа. През този период градинарите започват активно да вадят и пресаждат совите растения, тъй като тогава се прекъсва техния растеж.

Какви са грижите, които трябва да положите за вашата градина

Не са никак малко на брой грижите по градинските цветя. Дори напротив. Нужно е да отделите достатъчно време, за да сте сигурни, че сте отметнали всяка една задача от списъка си.

В случай, че сте пропуснали да вкорените резници през месец септември, то последния шанс да направите това, е октомври. Ако искате да посадите луковици, то сега е вашата възможност. Не забравяйте също, че зимата идва неочаквано и води след себе си неблагоприятни условия за любимците ви.

Ако на двора или терасата имате сандъчета или саксии с цветя, то в края на месеца побързайте да ги приберете на топло, където няма да бъдат осланени. Не са малко и онези от вас, които предпочитат да отглеждат едногодишни цветя.

Ако не сте запознати особено с грижите за тях, то можете да прочетете малко повече информация, която ще откриете в Интернет или да следвате съветите, които ние ви даваме. Този тип растения се нуждаят от изсушаване и събиране на семената в самото начало на месеца.

Ако живеете в къща с двор, то навярно разполагате със селен участък, който сте посадили с райграс. Не забравяйте, че колкото и да не е капризно това растение, то също се нуждае от грижи, които да му окажете. Октомври отново се оказва възможно най-благоприятният период за неговата поддръжка.

Ако на места забелязвате участъци, които не са запълнени, то бихте могли да посадите семена и бъдете сигурни, че те ще поникнат след известен период от време. Нещата могат да се случват бавно, но е сигурно, че резултатът ще задоволи очакванията ви.

Няма как да пропуснем да споменем една от най-важните за градинаря дейности, а именно самото торене. Благодарение на правилния тор, вие давате всичко необходимо на растенията си, без да ги лишавате от важни съставки, грижещи се за тяхното правилно функциониране. Препоръчваме ви да избягвате да торите с амониева силитра, тъй като това би довело до стимулиране на растежа на цветята, а този период е неблагоприятен.

Не всеки един модерен и забързан гражданин разполага с нужното свободно време, което да инвестира в поддръжката на своите любимци, за това и нашият съвет е да се обърнат към фирма за озеленяване, която ще ги отметне в това тяхно задължение. Не позволявайте на цветята и растенията в дома си да загиват, само защото вие не можете да се грижите за тях.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *