Какви са законовите изисквания за сглобяеми къщи

сглобяема къща

Всеки един от нас навярно винаги е мечтал за собствена къща, която да го откъсва от проблемите и да му доставя нужното уединение и комфорт.

За да се снабдите с такова място, където да се чувствате в хармония със себе си, то на вас ви е нужно да преминете през какви ли не изисквания, по повод нейния строеж.

Има едно доста разумно решение, което напоследък бива използвано от все повече хора. Наричат го още сглобяема къща.

Сглобяеми къщи – какво предствавляват?

От където и да го погледнете, това, разбира се, не е онази къща, която можете да поставите на място, което ви душа сака.

Няма как нейният строеж да бъде извършен за един ден, защото и той, като останалите постройки, е свързан с множество етапи, през които собствениците следва да преминат.

Законът определя сглобяемите къщи като вилна или жилищна сграда с ниско застрояване. Височината, до която може да достигне, е не повече от 10 метра, а площта, на която да я разгърнете, не бива да надвишава 1000 кв. м. сглобяема къща

За да бъде построена тя, трябва да се следват всички изисквания от закона.

В противен случай рискувате да не се достигне до крайната цел, а именно онова място, където да чувствате спокойствие и сигурност, докато пребивавате вие и семейството ви.

Какви са законовите изисквания при строеж на сглобяеми къщи?

Не си мислете, че издигането на една такава сглобяема къща е процес, който не ще ви отнеме повече от една седмица работа, без ни най-малко дори да проявите съображение, спрямо закона.

Хората, на които вече им се е налагало да реализират подобен тип проект, добре знаят, че купищата бумащина са неразделна част от него. Ако искате започнатото да бъде завършено, то спазвайте всяко едно изискване от закона от А до Я.

Първото, и най-важно нещо, е строежът на вашата сглобяема къща да бъде в пълно съответствие с предвижданията на устройствения план.

Ако мястото, което сте си избрали, е предвидено за озеленяване или нещо друго, то гарантираме ви, че там няма как да се издигне къщата на мечтите ви.

Не бива да пренебрегвате разрешението за строеж, без което няма как да започнете самия процес по строене на сглобяемия дом. Ако искате да го получите, то трябва да се свържете с главния архитект на града или района, където ще строите къщата.

Няма как да прескочите строго регламентираните законови изисквания. Всеки един гражданин на нашата държава е длъжен да спазва правилата и законите.

За да сте сигурни, че действията ви ще бъдат увенчани с успех, то съветът ни е преди още да си представяте как ще протича един ваш ден в новата ви къща, да разучите добре всички условия и изисквания.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *