5 идеи за обзавеждане на малка и уютна спалня

малка и уютна стая

Навярно сте забелязали как новото строителство се оказва доста неблагосклонно към нас. В повечето случаи сградите са построени така, че мястото, предназначено за спалня, е изключително ограничено. Налага ни се да правим какви ли не компромиси само и само да вместим в площта спалня, гардероб и да имаме такова място, където разминаването да е осъществимо.

В тази статия ще се сблъскате лице в лице с 5 съвета, които най-вероятно ще ви бъдат изключително от полза. Понякога огромното пространство не е предпоставка за създаване на уютна и удобна за живеене спалня. Ако спазвате някой от принципите, то имате възможността да се насладите на комфорта, който сами можете да постигнете.

1. Заложете на изчистените мебели, без допълнителна украса по себе си

Едно от най-важните неща е да проявявате прагматичност, докато обзавеждате вашата спалня. На всички им е ясно, че един от най-важните мебели, които няма как да изключите, то това е спалнята. Всичко останало би могло да бъде въпрос на личен вкус и предпочитания.

За да създадете простор и светлина, то не е необходимо да закупувате огромни шкафове и тоалетки, които да заемат твърде много място. Достатъчно е да поставите символичен рафт, където да наредите своята козметика.

2. Заложете на светлите тонове

Един от съветите ни е да се придържате към по-светлите и неутрални тонове. В никакъв случай не залагайте на тъмните цветове или използването на няколко различни тона. Това дава усещане за по-тясно пространство, нещо, което вие не желаете да постигате като ефект.

Използването на подходяща декорация на стените е не по-малко важно от разнообразни гледни точки.

3. Заложете на вградените мебели

Един от съветите, които можем да ви дадем, е да се доверите на вградените мебели. Те ви осигуряват достатъчно пространство, където можете да съхранявате всичкото спално бельо, както и много други лични вещи.

Вариант е да заложите на вградена ракла, която не само ще изглежда добре, но и ще ви освободи много повече място. Поръчайте си легло, което е с вдигащ се матрак и по този начин ще се възползвате максимално от пространството.

4. Купете си ниски мебели

Ако заложите на азиатски стил на обзавеждане, то това би довело визуално о много по-просторно помещение. Важно е да знаете, че високите тавани дават усещане за много по-обширно място. В случай, че вашите тавани са ниски, то бихте могли да закупите ниски мебели, които да се справят веднъж завинаги с вашия проблем.

5. Обърнете внимание на осветлението

Осветлението е нещо, което не бива да забравяме, докато обзавеждаме своите домове. Ако заложите на вградени светлини зад корниза, то тази загадъчност дава усещане за много по-голям простор.

Възползвайки се от нашите предложения, то вие имате възможността да превърнете спалнята си в причудливо място, където с наслада да прекарвате вашите нощи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *