Бял ламинат в интериора – предимства и недостатъци

Строеж - бял ламинат, интериор, въздействие

Подовото покритие е важен елемент от интериора. Неговият цвят да е в хармония с останалите детайли на помещението. Все по-често хората предпочитат ламинат, чиято текстура напомня на естествено дърво.

Освен това, този дълготраен и нескъп материал, не изисква допълнителни усилия при полагане. Белият ламинат става отличен вариант за тези, които обичат светлите просторни стаи.

Предимства и недостатъци при използване на бял ламинат в интериора

В зависимост от размера на помещението и неговата форма, цветовата гама може да подбере подходящ цвят на подовото покритие.

Общата стилистика на дома определя най-подходящата текстура. Това може да бъде класически светъл дъб или топъл ясен. През последните години получават интериорите, в които ламинат има не само на пода, но и по стените.

Предимства при използване

  • Белият цвят визуално разширява пространството;
  • Светлите подове, особено гланцираните, осигуряват отражение на светлината – помещението ще стане по-светло, дори и при изкуствено осветление;
  • В интериора с преобладаващ бял цвят ламинатът със светли нюанси ще стане идеално решение. Спомага за концентрация на зрението върху по-ярки елементи на декора;
  • Колкото и да е странно, по светлите тонове не се виждат следи след миене на подове;

Наред с предимствата, при белия ламинат съществуват и недостатъци:

  • При оформяне на помещението без дизайнер съществува риск, че белият цвят в стаята може да се окаже твърде много. Необходимо е да се разреди с елементи с по-ярък цвят;
  • В коридора и местата, където преобладава голямо количество мръсотия, това покритие се нуждае от по-внимателна грижа;
  • Важно е да се избере качествен материал и да се осигури равна основа за полагане. Всякакви неравности ще бъдат забележими;

Бял ламинат в интериора – свежи идеи

До неотдавна беше трудно да се открие бял ламинат. Днес за създаването на всеки интериор е възможно да се намери невероятно разнообразие от материали. Но днес светлите подови покрития стават все по-популярни.

Гостна

В съвременните гостни отлично се съчетават подови покрития, напомнящи паркетни дъски от бял дъб. В съчетание с белите стени, но е задължително наличието в декор – камини, килими, стаята ще изглежда по-светла и просторна.

Ламинатът с бял бор ще стане отлична основа за създаване на гостна в британски стил. Структурата на подовите панели позволява визуално да се скрие незначително количество прах.

Светлият цвят добавя яркост в помещението. Често може да се срещне съчетанието на бял бор с мебели и аксесоари с виолетови нюанси.

Кухня

Зоната за приготвяне на храна и хранене изисква чистота. Това усещане помага за създаване на бял под.

В кухнята постоянно се използва вода, при приготвяне на храна нещо може да се разлее. Затова е най-добре използването на устойчив на вода ламинат.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *