Бяла кухня – предимства или повече недостатъци

Строеж - кухня, печат, използване

Белият цвят разширява пространството, позволява лесно да подберем всякакви аксесоари и отговаря на съвременните тенденции. Но какви могат да са недостатъците на бялата кухня?

Бялата кухня е нещо като класика, която никога не губи актуалност. Например, интериорът в скандинавския стил е невъзможно да се представи без бяло.

И дори ако предпочитате другите направления в дизайна, то бялото може да стане добър помощник, създавайки подходящ фон.

Този цвят визуално разширява пространството и ефективно се съчетава с декоративните цветни елементи. Но възможно ли е бялата кухня да има скрити минуси?

Непрактичност и лесно замърсяване

На пръв поглед бялата кухня трудно поддържа чистота и ред. Всъщност почистването на бялата кухня създава не повече грижи, отколкото на ярка или на тъмна.

Основното правило е да не се оставят замърсявания след продължително готвене, а по възможност трябва да се отстраняват веднага.

Съвременните покрития на фасади са достатъчно устойчиви на петна, и няма да се губи много време за почистване на повърхностите.

Обърнете внимание на плота и стенните панели. Някои производители ги правят от изкуствен камък, други от ламиниран шперплат, като и двата материала се отличават с висока здравина и устойчивост.

И същевременно създават безгранични възможности за дизайна.

На мода сега е съчетанието на бяла мебел с плот под мрамор, метал или дърво – изберете по свой вкус.

Спазването на елементарните правила за грижа за такава мебел е лесно, а това означава, че кухнята ще радва семейството и привлича вниманието на гостите през цялата година.

Мебелите изглеждат твърде просто

Опасността да се сдобият със стерилен интериор като в болница, плаши много хора. Бялото може да изглежда скучно, а това означава, че бързо ще омръзне.

Но е лесно кухнята да се оживи и да се направи по-уютна. Първо, изобщо не е задължително да се избират само гладки повърхности.

Точно обратното, старайте се да съчетавате материали с различна текстура – това сега е световна тенденция при оформяне на интериора.

Разгледайте фасадите със стъкло, разнообразен декор и необикновени дръжки. Те помагат за създаване за стилен образ на кухнята, който никога няма да стане скучен.

Второ, задължително използвайте цветови акценти. Отчитайте нюанса на стените, обмислете нюансите на елементите на декора, например, на щорите, а също и на аксесоарите.

Използвайте цветни открити рафтове, те правят интериора по-интересен. С бялото добре се съчетават всякакви цветове – може смело да се акцентира, като не се страхуваме от грешки.

Кухня като всички

Струва ви се, че белите кухните са с „едно лице”? Обърнете внимание на фасадите с фотопечат. Този декоративен прийом позволява разреждане на тотално бялото и подчертава ярката индивидуалност на интериора.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *