Черна тоалетна – за нестандартна атмосфера

Строеж - черна тоалетна, употреба, правила

Изминавайки пътят от някогашните тоалетни тип клекало до съвременните керамични седалки, ние все повече се стараем да облагородим мястото, където се намира тоалетната.

Много хора се стремят да внесат в своя бит нещо необичайно, разбира се, съвременно и задължително индивидуално, дори в санитарния възел.

За любителите на нестандартни решения – тази статия ще бъде от полза, тъй като става въпрос за тоалетна в черен цвят.

Плюсове

Да започнем с предимствата на черната тоалетна. Първо, тъмните тонове винаги придават особен чар на интериора, като го правят луксозен, изискан и елегантен.

Основна цел тук ще бъде правилното дозиране на този цвят, за да не се получи депресиращо помещение. Второ, черното контрастира отлично с много бои, което ще позволи създаването на санитарен възел на практика във всеки стил.

Трето, благодарение на тоалетната чиния в черен цвят индивидуалността на тоалетната веднага ще бъде осигурена. Но малко ще се решат на тази важна крачка.

Недостатъци

Черните санитарни уреди не са толкова търсени, колкото бялата класика, по ред причини:

  • Основният проблем е в нуждата от постоянно почистване на подобна тоалетна чиния. Това е свързано с отлаганията на соли, които остават по чашата с вода и се виждат само на фона на тъмен цвят. А много хора не са готови да чистят всеки ден.
  • Не всеки ще се реши да сложи черна тоалетна чиния, заради мрачния цвят.
  • Трудност представлява и създаването на подходящ дизайн за тоалетна, който да съвпадне с този необичаен елемент на интериора, какъвто е черната тоалетна чиния.

Видове

Когато избираме тоалетна чиния, трябва да имаме предвид, че те са 2 основни вида – подови и висящи. И както едните, така и другите могат да са в комплект с обикновено казанче, така и с такова, което се вгражда в стената.

Подови

Този най-разпространен вариант на тоалетна чиния. Както и класическите бели модели, черните също се произвеждат в тази конфигурация – когато казанчето и тоалетната чиния представлява 2 отделни елемента на конструкцията.

Още по-популярни в този цвят са т.нар. моноблокове, казанчето и чашата образуват единно цяло. Също производителите предлагат електронни тоалетни биде, които имат множество разнообразни функции и възможности.

Те позволяват рационално да се използва пространството на малка тоалетна.

Висящи

Черните прибори със система за инсталация днес не са рядкост. Както и всяка висяща тоалетна чиния, те имат редица предимства.

А именно компактните размери, удобството при почистване, възможност за задаване на индивидуална височина за закрепване. Тоест прави се според антропометричните данни на този, който ще използва тоалетната чиния.

Що се отнася до избира висяща или подова, то трябва да се знае, че класическата подова тоалетна се монтира по-лесно.

Comments 1

  • Отлагания на соли при черната тоалетна чиния????
    Това означава, че се появяват бели петна в/у черната тоал. чиния така ли???

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *