Хидромасажен панел за душ и вана – плюсове и минуси

Строеж - хидромасажен панел, предимства, правила

Хидромасаж – това е приятна и полезна процедура, която отпуска мускулите, облекчава болката, а също и оказва терапевтично въздействие на целия организъм.

Някога сеанси хидромасаж е било възможно да се получават само в медицински заведения или санаториуми.

С появата на душ кабините тази процедура стана достъпна за всеки, който може да си позволи покупката на този прибор-чудо.

Ако покупката на душ кабина за вас е по някакъв начин невъзможно, а искате отпускащ масаж по всяко време, се вгледайте в хидромасажните панели, които са се появили относително неотдавна.

Струват много по-евтино от пълноценния душ бокс и заемат съвсем малко място. Освен това хидромасажните панели навярно се оценяват от тези, които не харесват предлаганите душ кабини.

В този случай ще можете да си направите душ кабина със собствени ръце, ориентирайки се по собствени предпочитания. Снабдете се с всичко необходимо оборудване, включително и панел за хидромасаж.

Предимства

Едно от основните предимства на този вид оборудване, несъмнено е лечебният ефект, който се постига с хидромасаж.

Редовните процедури могат да укрепят имунитета, да помогнат за справяне с безсънието, да се борят със заболявания на нервната система, да се подобри кръвообращението.

Въздействието на водните струи под налягане е полезно при травми, разширени вени, заболявания на стомаха, нарушения на обмяната на веществата.

Хидромасажен панел може да се сложи навсякъде в банята.

Ако размерите на помещението  не позволяват поставяне на душ кабина, панелът за хидромасаж може да се окачи на стената, непосредствено над ваната.

Също хидромасажната вена може да стане добро решение за тези, които не смятат да купуват готова душ кабина, а искат да оформят зоната за вземане на душ сами.

Сред предимствата на панелите за хидромасаж може да се нарече тяхната ценова достъпност.

Но това предимство е относително, тъй като модели хидромасажни панели струва 2-3 пъти по-скъпо, отколкото най-простите душ кабини, снабдени с хидромасаж.

Недостатъци

За да може хидромасажният панел добре да функционира, е необходимо санитарното оборудване да удовлетворява 2 условия, без които покупката на това устройство няма да има смисъл.

Достатъчно налягане – нормалната работа на хидромасажния панел е възможна само при налягане не по-малко от 2 атмосфери. За разлика от душ кабините, панелът не е снабден с вградена помпа, затова налягането в тръбите е от значение.

Наличие на горещо водоснабдяване – ако във вашия дом има собствена котелна или живеете в апартамент на парно, то този пункт може да се пропусне.

В домовете, където има проточни бойлери с мощност не по-малко от 24 киловатчаса, хидромасажните панели ще работят нормално.

Ако в жилището бойлерът е обикновен или мощността на проточния е недостатъчния за този панел трябва да се забрави.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.