Идеи за баня в бяло

Супер идеи за баня в бялоПредимствата на бялата баня са много и затова тя е предпочитана опция в дизайна, най-вече за помещения със скромни размери.

Независимо от цветовите предпочитания, създаването на бяла баня има редица положителни аспекти:

  1. Запълване със светлина и чувство за повече простор на баните без прозорци.
  2. Визуално разширяване на пространството. Това качество прави белия цвят незаменим при ремонт на малка баня.
  3. Отваря възможностите за честа смяна на интериора. Банята, проектирана в бяло, като чист лист хартия или бяло платно – можете да създадете всякакъв вид дизайн в нея, като просто променяте стилистичните и цветните акценти.

Комбинации на бялото с различни цветове

Бялата баня с леки цветни акценти е предпочитано решение от значителен брой от хората.

Бялата баня в светли бежови нюанси е предпочитан избор от хора, които обичат неутралната лека и светла палитра. Такава баня действа пречистващо на съзнанието и намалява тревожността.

Друга популярна опция е бялата баня с оранжеви акценти. Тя е за хората, които обичат енергизиращата обстановка.

След като изберете бял като основен цвят за вашата банята, може да спестите от няколко ремонта, защото такава баня ще се поддържа много по-лесно. Не е нужно да правите големи ремонти всеки път, когато вътрешността на банята ви започва да ви притеснява. Достатъчно е да увеличите присъствието на цвят в интериора, да промените аксесоарите или да добавите нова украса. Такова пространство за дизайн е възможно, благодарение на универсалността на бялото.

Едни от най-често срещаните комбинации в бялата баня включват синьо, сиво, червено, лилаво и т.н. Бялата баня в комбинация със сини детайли създава безтегловна, „въздушна“ атмосфера, асоциираща се с безкрайността на небето, морето, свободата и лекотата.

ВиК и мебели

При избора на мебели и санитарен фаянс за бяла баня няма специфични правила, но има някои препоръки.

В малка баня, декорирана в бели и черни цветове, е по-добре да се използва санитарен фаянс с чисти, ясни линии и минималистични мебели със семпъл и лаконичен дизайн.

Интериорът изглежда ефектно, когато е обзаведен с оригинални текстури или модели.

Можете да добавите комфорт в банята с елементи от естествено дърво. Това ще бъде печеливша опция.

Простите форми и абстракциите са ключът към успеха в декорацията на бялата баня в модерен стил. Помислете за няколко такива елемента – и индивидуалността ще се появи във вашата баня.

Източник: faians.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *