Избор на корнизи – какви съвети да спазваме

Избор на корниз

Обзавеждането в един дом до голяма степен подсказва за отношението на самите собственици към живота, както и техният нрав. Ако искате да създадете добро впечатление у хората, които често ви посещават и същевременно с това се стремите към постигане на уют, хармония, приветливост и светлина, то трябва да положите изключително много грижи, внимание и старание при избора на пердета, с които да украсите прозорците си.

Разбира се, пердетата се нуждаят и от подходящи корнизи, за да изглеждат по начина, по който искате. Днес на пазара се предлагат крайно разнообразни творения, сред които да извършите покупката си. Имате възможността да посетите физически обекти или да разгледате част от предложенията онлайн. Не губете време, а се заемете с проучването на корнизите. За да бъде изборът ви приятен, то ние ще споделим някой тънкости и специфики, от които да се възползвате, докато избирате корнизи.

Какво трябва да знаем при избора на корнизи

Запомнете нещо изключително важно, а то е че правилен е онзи корниз, който отговаря изцяло на избрания от вас начин за окачване на пердетата и движението им. Тук отваряме една малка скоба, в която да вмъкнем, че вида на помещението е сериозен фактор, с който е редно да се съобразите при избора си.

Онези от вас, които са на път да подменят старите пердета с нови такива, то следва да си отговорят на няколко важни въпроса, свързани със самото окачване на завесите. Съществуват няколко варианта – кукички, колани, връзки, вградени капси. Премислете внимателно дали е необходим механизъм на корниза за движение на пердето или то ще се движи с ръка, както и формата и големината на вашите прозорци.

Отново ще споменем нещо изключително важно, на което е препоръчително да обърнете внимание. Често пъти хората, които решават да и закупят пердета или корнизи, вмъкват, че прозорците са им стандартни, считайки че по този начин ще улеснят продавач консултантите. Какво обаче се случва? Стандартни прозорци не съществуват. Ако искате вашите пердета да ви бъдат по мярка, то трябва да се възползвате от услугите на шивач, който да ги прекрои, според размерите, които предварително сте му посочили.

Идва ред на това да споделим и няколко съвети, свързани със самото почистване на корнизите. Никога не използвайте препарати, в които има абразивни частици. Използвайте винаги влажна кърпа. Ако материалите на вашите корнизи са от месинг, то можете да си закупите специален препарат, който да използвате 1 – 2 пъти в годината. Почистването се извършва изключително лесно и бързо.

Ние от Stroej.eu се стремим непрекъснато да ви изненадваме с полезни съвети и идеи, които не само да ви улесняват, но и да стимулират вашето въображение!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *