Как да изберем най-подходяща тоалетна чиния

Строеж - чиния, избор, правила, избор

Тоалетна – това е мястото, без което не може един дом, макар и да прекарваме значително по-малко време, отколкото в останалите помещения.

Въпреки че за повечето потребители не е важно как изглежда тоалетната в техния дом, към избора на санитарно-хигиенното приспособление трябва да се подходи умно.

Ще го използвате в продължение на няколко години, затова неговата конструкция трябва да бъде удобна, здрава и да изглежда естетично на фона на останалата техника.

Какви са разновидностите тоалетни, какво е необходимо да се знае преди покупка и ще опитаме да решим проблемите, възникващи в хода на експлоатацията на това устройство?

Особености

Въпреки простотата на пръв поглед и еднообразността на конструкцията на тоалетната, при детайлно разглеждане на различните модели могат да се открият и някои различия. Затова при избор на тоалетна трябва да се обръща внимание на следните нюанси:

  • Размер – избирайте тоалетна с такъв размер, че да ви е удобна впоследствие за използване, но да не заема твърде голямо пространство в санитарния възел. След монтирането на тоалетната трябва да остане не само за свободно придвижване из помещението, но и за удобно седене на нея. Не е желателно коленете ви да опират във вратата или в стената. Затова разстоянието до противоположната стена трябва да остане не по-малко от 60 см.
  • Обърнете внимание на нивото на шума – ако тоалетната е разположена близо до спалнята или е заедно с банята, звукът от течащата вода, която пълни казанчето, може да създава определен дискомфорт. Затова е препоръчително да се обърне внимание на моделите казанчета, в които водата постъпва не отгоре, както при повечето стари модели, а отдолу. Възможно е да ви струва малко повече, но спестените ви нерви и спокойствие ще струват повече.
  • Подаване на вода от казанчето – най-често се осъществява посредством натискане на специален бутон отгоре, с помощта на лост от страни. Повечето съвременни тоалетни са снабдени с бутонен механизъм. За най-удобни и икономични се смятат моделите с 2 бутона, които осигуряват различен режим за подаване на вода.

Материали, от които се произвеждат тоалетните

Най-разпространени материали за тоалетни чинии са фаянс и порцелан. Някои от производителите се опитват да убеждават, че изделията от порцелан са по-хигиенични и надеждни, но това не е така.

И този, и другият материал се покриват със специално гланцово покритие, което осигурява влагоустойчивост. Така че принципна разлика между тях няма.

Предлагат се и тоалетни чинии от натурален и изкуствен камък, пластмаса и дори дърво. Тези модели обикновено се изпълняват по поръчка и служат единствено за естетични цели. Изборът на подобни тоалетни е единствено в угода на креативността на дизайнера.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *