Как да обзаведем малка кухня

Обзавеждане за малка кухняКолкото и да не ни се иска да ви го признаем, факт е. Не всеки дом разполага с обширна и просторна кухня, където да се вихрите на воля и да творите кулинарни шедьоври, за които останалите ви приятелки да ви завиждат.

Понякога се налага да пребиваваме в жилище, чиято квадратура не е никак голяма и ние трябва да се задоволим с онези кибритени кутийки, които трудно можем да наречем кухни. В тази статия сме ви подготвили няколко уникални съвети и идеи за това по какъв начин да обзаведете кухнята си, така че тя да се превърне в едно от любимите места.

Трикове за обзавеждане, за които никога не сте чували

Едно от най-важните неща е да извършите внимателен подбор на интериора и декора, така че всичко да се помества перфектно и своевременно да ви дарява с усещане за простор, уют и комфорт. Чудите се как можете да постигнете всичко това? Е, ние ви се притичваме на помощ в най-правилния момент.

Ако не искате, докато готвите, да си представяте, че сте затворени в консервена кутия, то доверете се на съветите, идващи директно от специалистите. На първо място се постарайте да внесете онази светлина, явяваща се като оптически трик.

Ако имате завеси, то препоръчително е да ги държите дръпнати и да се стремите към това да допускате колкото се може повече слънчевите лъчи да осветяват наоколо ви. По този начин пространството няма да изглежда толкова малко, колкото е то в действителност.

Не подценявайте силата и магията на цветовете. Те са един от най-важните фактори, с които трябва да се съобразите, ако искате да приготвяте специалитети си на място, носещо ви наслада и удоволствие.

Привържениците на по-дръзки идеи имат възможността да изберат цвят, спрямо предпочитанията си, но той да не бъде съчетаван с други подобни на него. В такъв случай добре би било декора и мебелите да са в неутрален или светъл цвят.

Друг вариант е да изберете светъл и топъл тон, който да покрива стените, а самото кухненско обзавеждане да бъде в по-наситен цвят.

Това, което не ви съветваме да правите, е да обзаведете помещението си в ярки и наситени цветове както на мебелите, така и на стените. По този начин рискувате то да се превърне оптически в още по-малка стая, успяваща да ви потисне изцяло.

Тези и още много други съвети можете да получите, ако си наемете фирма, практикуваща в този бранш. Не забравяйте, че ако нещо не изглежда така, както на вас ви се иска, то винаги имате възможността да го промените. Домът е нашата крепост и комфорта, който изпитваме там, не може да се сравни с нищо друго.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *