Как правилно да използваме черното в интериора

Строеж - черно интериор, дизайн,

Както и малката рокля на Шанел, черното в интериора никога не излиза от мода. Но с него трябва да сме по-внимателни – ако не желаете да превърнете стаята в подобни на мрачна пещера.

Пренесете цвета на пода

Черният под винаги изглежда ефектно. Но за да изглежда твърде скучен, избирайте покритие с ярко изразена текстура.

Ако монохромната гама изглежда твърде мрачна, опитайте да я обработите с черно натуралните подове от вишнева дървесина. Подобно съчетание и интересна игра на цветове ще ви хареса.

Поиграйте си с нюансите

Експериментирайте с боята, за да промените малко, до един тон под черното. Например, няколко светлосиньо могат да преобразят мрачния оттенък с поетичното название синя нощ. Трябва да опитаме.

Осигурете естествен цвят

В светлините на лампите и под лъчите на слънцето черният изглежда по различен начин. Ако не ви привлича атмосферата на пещера, скрита от външния свят, не използвайте цвета при оформление на стаи, разположени от северната страна от сградата.

В помещенията с панорамни прозорци черното изглежда доста по-оптимистично.

Дяволът е в детайлите

Когато решите да боядисате стените в черно, бъдете готови за допълните разходи. Монохромът е като чист лист, който има нужда от разнообразяване с фотографии в рамки, ярки картини или други предмети на изкуството.

И не забравяйте за осветлението – насочената светлина визуално превръща, дори най-нескъпите картини в произведения на изкуството.

Започнете с малкото

Ако преди не сте използвали черното в интериора, опитайте за начало да боядисате в този цвят само една стена – особено ако стаята не се отличава с големи размери. За останалите стени използвайте боя с пастелни нюанси.

Тази игра на контрастите спомага за визуално увеличаване на обема на помещението, но дизайнът не изглежда семпло, както се случва, когато стените са боядисани в светли тонове.

Използвайте черното в акценти

Желаете да въведете малко драматизъм в дизайна на интериора, но се страхувате от смели решения.

Тогава опитайте да използвате черното в акценти. Като база изберете 1-2 комфортни за вас варианта – например, леко бежово или цвят слонова кост. А черното преместете на цвета на мебелите и на предметите на декора.

Добрата стара класика

В случай че ви е трудно да подберете подходяща компания за черното или се страхувате, че дизайнът на помещението ще се получи твърде екстравагантен, трябва да се обърнем към вечна класика.

Нито един друг цвят не се съчетава с черното като с бяло. Интериорът изглежда графично и свежо. А използването на златист и сребърен метал в оформянето на картинни рамки и стенно осветление само подчертава изисканост на дизайна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *