Малък балкон – с какви мебели да го обзаведем

Балконски мебели

Дори и да не разполагате с двор, където да релаксирате след края на дългия работен ден, то няма за какво да се чувствате ощетени. Всеки от вас има възможността да си създаде очарователно кътче за почивка дори и на малкия балкон. Единственото, което се изисква от вас, е да разгърнете цялото си въображение, така че крайният резултат да представлява магическо кътче, където с наслада да отпивате от сутрешното си кафе и да се любувате на цветните саксийни творения, отглеждани с много внимание и любов.

В редовете по-долу ще споделим няколко брилянтни и неповторим идеи, чрез които да преобразите малкия балкон. Дори и да не се възползвате от всяко едно от нашите предложения, то бихте могли да заложите на онези от тях, които считате за най-подходящи, според изискванията и потребностите ви.

Лесно е да аранжирате така пространството, че да се чувствате попаднали в Рая. Удобната за сядане конструкция е в епицентъра на това колко функционална и използвана ще бъде вашата тераса. Растенията също са неизменна част от декорирането. Абстрахирайте се от факта, че пространството е прекалено малко, за да създаде онези комфорт и удобство, с които сме свикнали да се сблъскваме в големия двор.

Какви стъпки да следваме при преобразяването на балкона

Едно от най-важните неща, то това са растенията. Тяхната роля е съществено голяма. Няма нищо по-неприятно от изчистен балкон, лишен от каквато и да е било растителност. Най-добре цветята, които сте решили да поставите навън, да бъдат повдигнати с няколко метра над земята. По този начин се създава илюзията, че се доближавате максимално до природата.

Освен всичко останало, растенията имат естетически ефект, който няма как да бъде постигнат с каквато й да е било друга декорация.

Не забравяйте, че всеки детайл е от изключителна важност и затова не бива да пропускате нито една подробност. Заложете на по-ефектните саксии. Не се тревожете, че те не са едни и същи като дизайн, цвят и големина. Тук ключов момент е да дадете воля на собственото си въображение и да оставите креативността да диктува вашите действия.

Ако сте в търсене на екзотиката, то бихте могли да оцветите балкона в огнено червен цвят, да окачите фенери по тавана, както и да прибавите растения, чиито цветове са в червено. За предпочитане е да заложите на онези видове, които не се нуждаят от някакви специални грижи. Така, когато пътувате, няма да ангажирате приятелите си, да ви наглеждат балкона, а ще бъдете напълно спокойни.

Ние от Stroej.eu сме в готовност да споделим с вас безкрайно много идеи, от които да взаимствате при декорирането на балкона!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *