Малка кухня – как да я обзаведем

Идеи за обзавеждане на малка кухня

Мечтата на една домакиня е ежедневно да се развихря в просторна и добре оборудвана кухня, която да я подтиква към творчество и фантазия. За жалост не всяка жена може да се похвали с такъв кът, предназначен изцяло за нея. В тази статия ще ви дадем не един, а цели няколко съвета за това как да обзаведете малка кухня.

Великолепни идеи за постигане на съвършена малка кухня

Колкото и неприятно да ви се струва това като задача и отговорност, то постарайте се да погледнете нещата от тяхната добра положителна страна. За едни е предизвикателство, а за други мъчение – изборът е изцяло в ръцете на себеуважаващата се домакиня.

Превърнете тази стая от дома си в едно уютно пространство, където готвенето да бъде изцяло удоволствие. В текста по-долу ще разберете някой от най-основните неща, свързани с обзавеждането, а именно правилните пропорции на мебелите и как те да бъдат разположени, така че да се чувствате в безопасност, докато създавате кулинарни шедьоври.

В малките кухни е препоръчително да се използва не друго, а вертикалното пространство. Ако желаете да ви бъде комфортно до края на живота, то придържайте се стриктно към разстоянията, които специалистите по обзавеждане ви съветват да спазвате.

Знаете ли какво трябва да бъде минималното разстояние от кухненския плот до ръба на шкафовете над него? Едва ли всеки ден ви се налага да си задавате този въпрос, стига професията ви да не е свързана с това. За да сме ви максимално от полза, то ние ще отговорим на този въпрос точно, кратко и ясно.

Минимум 50 – 70 сантиметра трябва да бъдат отдалечени тези два елемента един от друг. Това изискване е създадено с цел да ви бъде удобно, когато пожелаете да ползвате съдовете от шкафа, без да се налага надигане на пръсти или удари в главата.

Ако искате аспираторът да бъде поставен на правилното място, то отделете го от вашите котлони на разстояние 65 см. По този начин позволявате на въздуха да се циркулира по най-правилния за него начин.

Ако кухнята ви у дома има П – образна форма, независимо дали вие сте го пожелали или обстоятелствата са ви притиснали, то добре е да прецените, че разстоянието ще ви бъде достатъчно, за да преминавате свободно, без да се налага да извивате тялото си в различни посоки.

За да не попаднете на неприятни усещания, или още по-лошо, трагични инциденти, то не поставяйте контакт в близост до мивката. За никой не е тайна, че не съществува приятелство между тока и водата. Желаем ви приятно обзавеждане на едно от най-любимите места във вашия дом. В случай на необходимост бихте могли да се допитате до компетентното мнение на доказали се професионалисти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *