Правилно подреждане на мебелите – 7 закона

Съвети за организация на мебели

В тази статия ще се посветим на това да издадем няколко закона, свързани с правилната подредба на мебелите. Вероятно някой от тях ще ви се сторят абсурдни, но ако помислите малко по-задълбочено, то сами ще се уверите, че крайният резултат със сигурност ще отговори на очакванията ви за уют, комфорт и приветлив вид на помещението. Ние от Stroej.eu се опитваме да ви бъдем максимално полезни, докато обзавеждате вашите домове. Надяваме се и този път да успеем да постигнем целта си.

Какви са онези закони, които задължително да спазваме

Изкуство е декорирането и подреждането на мебелите в домовете ни. Разбира се, това безспорно изисква да мислите внимателно, така че да успеете по правилен и рационален начин да съчетавате отделните мебели с декоративните елементи. Според експертите един перфектно подреден дом е преминал през опити и грешки. Съществуват обаче и някой важни правила, които не бива да подминаваме просто ей така.

  1. Килимът трябва да влезе под мебелите;

Обикновено килимите са онази част от обзавеждането, към която трябва да се подходи много внимателно. Помнете, че не всичко, което сте харесали в магазина, би паснало перфектно в помещението, в което планувате да го поставите.

Ако сте привърженици на по-малките килими, то важно е да знаете, че тази подова настилка, поставена в малко като квадратура помещение, ще го превърне в още по-малко, а поставена в голяма стая, то килимът ще изглежда като кръпка. Препоръчително е да купувате по-големи килими. Килимите изглеждат много по-добре, ако мебелите са разположени върху тях.

  1. Около диванът трябва да има свободно пространство;

Никога не поставяйте диваните прилепнали плътно до стената, тъй като по този начин възпрепятствате циркулацията и отделно създавате илюзията за по-малко помещение. Ако ли обаче самото разположение не позволява да отделите диванът от стената, то можете да направите това със столовете или масата.

  1. Погрижете се за осветлението в цялата стая;

Според редица дизайнери осветлението е един от съществено важните елементи при обзавеждането на една стая. Огледайте внимателно вашето помещение и се уверете, че до всяко едно ъгълче достига светлина.

  1. Внимавайте как ще разположите леглата;

Ако стаята ви е с френски врати, то препоръчително е леглото да бъде поставено срещу тях. Истинско предизвикателство е в една малка стая да се постави легло. Няма обаче да сгрешите, ако го поставите плътно прилепнало до стената.

  1. Масата в трапезарията трябва да бъде осветена;
  2. Заложете н а по-голяма масичка за кафе;

Една по-голяма маса успява да свърже елементите в помещението. Дори да не разполагате с кой знае какво пространство, то съвсем спокойно можете да заложите на дълга, но тясна маса.

 

7. При закачането на картините и огледалата се съобразявайте задължително с останалата част от обзавеждането.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *