Тенденции при плочките за баня

Кои са последните тенденции при плочките за баняПлочките могат да бъдат направени от различни материали. Всеки нов сезон, два пъти годишно, производителите представляват огромен избор от модели в своите колекции. Ето защо всеки човек може да намери точно модела плочки за своя вкус и бюджет.

Монохромни плочки

Това покритие има най-простият дизайн и е в един цвят. С помощта на едноцветни модели можете да направите ярък, оригинален и необичаен дизайн. Те се комбинират по различни начини, като се избират цветни елементи, за да се създаде ярък и богат външен вид или се избират черно-бели елементи и се подреждат по шаблонен шаблон

Един дизайн с едноцветни плочки може да изглежда много стилен и елегантен. В някои случаи предпочитание се отдава на модели, чийто дизайн е подобен на естествени материали като камък, мрамор, дърво, метал, кожа или текстил.

Използвайки едноцветни плочки, можете да създадете интересен градиент по стените, ако съчетаете модели, които са подходящи по цвят.

Плочки с дигитален печат

Колекциите с този дизайн са с цифрово отпечатани покрития. С тяхна помощ стените или подовете могат да бъдат разнообразени по интересен начин с красиви дигитални изображения с триизмерен ефект, което ги прави дори истински произведения на изкуството. Такива плочки често се полага в банята с изображения на екзотични плажове, палми, делфини и коралови рифове. Също така често се използват и в кухнята в зоната на престилката, използвайки модели с изображение на сладкарски изделия, кафе на зърна, плодове, цветя и други.

Освен това изображението не се нанася просто върху повърхността на плочката, а прониква дълбоко в текстурата й под въздействието на високи температури и специализирани бои. Снимката или картината остават ярки и стабилни за дълго време.

С помощта на дигиталния, цифров печат е възможно да се правят цели панели или интересни стени и подове. Те могат да заменят произведенията на изкуството и фотографиите в рамки по стените и обикновено се използват за акцентна вътрешна украса.

Плочки с пачуърк модел

Пачуърк (Patchwork) техниката за декорация на плочки е предназначена предимно за стени, но съществуват и опции за дизайн на под. Всяка плочка има свой собствен модел и цвят.

По принцип те имат обща тема, но изглеждат много ярки и малко фрагментирани. Освен това, за такъв завършек съществуват най-разнообразните цветови схеми.

За този дизайн производителите обикновено използват плочки 10 на 10 или 15 на 15 см. Такива модели могат да имат геометрични, етнически или флорални орнаменти. Покритието е идеално, както за стени, така и за под.

Този дизайн на плочки за баня е един от най-ярките и стилни. Обикновено стените в кухнята в зоната на престилката, стените в банята и в коридора се украсяват по този начин, но не е обичайно цялостното облицоване на всички повърхности по този начин, тъй като това покритие е твърде ярко и пъстро.

Ако облицовате пода с пачуърк дизайн, подът ще създаде усещане, че сте поставили килим върху пода на помещението. В този случай е идеално покритие с дизайн под формата на ориенталски мотиви.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *