Топ 5 грешки при организация на пространството

Строеж - грешки, организация, пространство, опасност

При ремонт, преместване, покупка на мебели и дори просто пренареждане рискуваме да настъпим тези капани.

Нереалистични очаквания

Много хора желаят домът им да изглежда като картинка от каталог. Всичко да е равно, по линия, да няма нито прашинка. Така не може да бъде.

Винаги ще се намерят неща, които не са на мястото си, забравени или не са влезли в шкафа. Не, не сте лоша домакиня, това е просто реалният свят.

Това, което ви е нарисувал дизайнерът, в реалния живот ще изглежда по друг начин.

Семейството ви ще внесе изменения все пак ще внесе изменения в замисления интериор, и не е нужно да се срамуваме.

Съхранение на ненужното

Ако все още страдате от стереотипи да не изхвърляте това, което не е развалено, когато се налага. Истината е, че преди да се организира пространството, от него е необходимо да се премахне излишното.

Не, вие няма да влезете в джинси с 4 размера по-малки, макар и някога да сте могли. Изхвърлете. Да, ако някога отслабнете, ще си закупите нови.

Не, космонавта на детето повече няма да ви трябва, макар и да изглежда нов, защото то вече е голямо. Принципът може би ви стана ясен.

Премахване на всичко, което ви е пред очите

Това е напразна загуба на време, всеки път да прибирате в шкафа това, което използвате най-често. Блендерът има право да стои през цялото време на масата, ако по няколко пъти дневно го използвате.

Картините от идеалните кухни, където всичко е скрито в шкафове и кутии – това е заблуждение.

Правилно е да се постъпи по следния начин – премахва се това, което се използва рядко, а се оставя навън всичко, което се използва често. Работните инструменти и разходни материали трябва да бъдат под ръка.

Опит за прибиране на всичко в разни кутии

Наистина улесняват, но изглеждат просто сиво и еднообразно. Оставете пространството за съхранение на предмети за съхранение не в кутии. Например, малки открити стелажи, навеси, рафтове.

Очите ни трябва да виждат разнообразие, в противен случай психиката ще е в потиснато състояние. Не е нужно със своите ръце да превръщаме своя дом в монотонен склад за кутии.

И последно – съхранение на всички хартии

Имате специална папка за писма, квитанции и сметки? А рафт за вестници? И за какво? Всички знаем – всичко квитанции трябва да се пазят няколко години, защото…

Нека да се запитаме – колко често ни се налага да използваме стари квитанции? Тези, които са с 3-годишна давност? Честният отговор е никога. Така че защо да ги съхраняваме, плащаме и изхвърляме, няма нужда да правим цял куп хартии у дома.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *