Топ 5 предимства на стъклената мивка за баня

Строеж - стъклена мивка, предимстваКогато обмисляте бъдещият дизайн на банята, е важен всеки детайл, който трябва да се избира. В миналото повечето мивки по домовете бяха керамични или чугунени, по-късно се появиха и от алпака. Но сега дизайнерите предлагат всеки по-смели решения – модели от материали като дърво, стомана, камък и стъкло. В тази статия ще се спрем на популярните в последно време стъклени мивки. Те се появиха у нас неотдавна, и не всички успяха да си представят колко са практични. Нека опитаме заедно да разберем какви са техните предимства и недостатъци.

Недостатъци

Погрешно мнение

Крехкостта не е недостатък

Това разпространено убеждение е погрешно. За тези изделия се използва особено здраво закалено стъкло, при което няма опасност от драскотини и отделяне на малки парченца стъкло. Стъклената мивка наистина може да се счупи, но шансовете това да се случи не са по-големи, отколкото при керамичните мивки. Още едно опасение е, че из под стъклената мивка могат да се виждат части от смесителя или ръждиви водопроводни тръби. Но и тук няма повод за притеснение. Стъклените мивки се монтират заедно със специални хромирани тръби и комплекти, които прекрасно допълват стъклената мивка и ѝ придават съвременен вид.

Минуси

Недостатъци на стъклените мивки

• Необходимост от често миене и почистване Причината е, че остават петна, които на стъклена мивка се виждат повече. Но обикновено ги избират хора, които следят в техния дом всичко да изглежда съвременно и стилно. Ако сте решили да си закупите стъклена мивка, предполагаме, че няма да ви е проблем да я забършете след използване. • Цената може да изплаши някои потенциални купувачи Малко по-висока е от тази на керамичните и металните мивки. Но когато купувате стъклена мивка можете да бъдете сигурни, че ще ви служи много години.

Предимства

1. Впечатляващ външен вид

Безспорно е, че изглеждат стилно, елегантно и стилно. Само си представете как блести водният поток, който се стича по стъклена повърхност.

2. Универсален дизайн

Вписват се във всеки интериор и във всеки стил, от класически до модерен. Освен това са много подходящи за интериор, в който се използват едновременно няколко цвята.

3. Съществуват множество варианти за цветове и нюанси

Във всички тях може да бъде изпълнена вашата мивка. Разполагате с възможност да поръчате както напълно прозрачен, така и матов модел. Цветовата гама е ограничена само от вашата фантазия и от майсторството на производителя.

4. Няма опасност от пукане при рязка смяна на температурите – ледена и гореща вода

Това се постига със специална технология за закаляване на стъклото.

5. Тези модели тежат много по-малко от стандартните чугунени или керамични

А и са много по-лесни са за монтаж.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *