Как да се грижим за цветята през отпуската

Грижа за цветята по време на отпуска

Отпуската е онзи приятен момент от годината, който всички ние очакваме с огромно нетърпение. Голяма част от хората, отглеждащи домашни любимци или цветя, изпадат в истинска паника, шок и ужас, преди самото занимаване. Седмица, две, преди да отпътуват до любимата си дестинация, те успяват да уредят дом за котката или кучето, но какво се случва с растенията. В тази статия ще ви дадем няколко гениални решения на проблема, без да е нужно да позволявате на безпокойството да развали настроението ви, непосредствено преди мечтаната ваканция.

  1. Почукайте на вратата на съседката

Всички ние имаме поне една приятелка – съседка, с която уикендите клюкарстваме на чаша кафе, чай или разхлаждаща маргарита. Това, което можете да направите, е да се чуете с нея предварително и да я попитате дали е свободна през дните, в които ще отсъствате. За да улесните максимално процеса на поливане, то вие можете да й оставите бележки до купичката на всяко растение и върху тях да отбележите колко често трябва да се поливат. По този начин автоматично игнорирате необходимостта от постоянни телефонни разговори. Все пак сме на почивка и едва ли желаем някой непрестанно да ни отнема от времето.

  1. Погрижете се в помещението да присъстват по-малки количества топлина и светлина

Някой от вас няма на кой да възложат задачата, относно поливането на растенията, докато сте далеч от дома. В такива ситуации онова, което можете да направите, е да намалите количеството вода, светлина и топлина. Крайният резултат със сигурност няма да бъде катастрофален. Разбира се, преди тръгване не пропускайте да ги полеете обилно. Все пак няма да ви има седмица или две, а растенията се нуждаят от влага, дори тя да не е остатъчна.

  1. Закупете си капков дозатор

За никого не е тайна, че напоследък на пазара се появяват какви ли не технологични изобретения. Днес се оказва изключително достъпно закупуването на капков дозатор. Можете да откриете различни форми и цветове. Те не само даряват растенията ви с нужното количество вода, разпределено равномерно през дните, но и се вписват прекрасно към интериора. Цената на този аксесоар не изисква кой знае каква инвестиция и още повече, той със сигурност ще поддържа свежия вид на любимите ви растения.

Съществуват и редица други начини за това как да се грижите за растителните си видове, докато се в отпуска. Надяваме се да сме ви били максимално полезни с решенията, селектирани специално за вас и вашите любимци.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *