Поддръжка на градината през есенно-зимния сезон

Как да се грижим за градината си

Всеки един двор или градина се нуждаят от редовна поддръжка, ако искате да се радвате на прекрасна гледка и не малко цветни ухания. В редовете по-долу ще споделим с вас полезни съвети за това как да се отнасяте към дворното си пространство през този период от годината, когато температурите започват да стават все по-ниски и неблагоприятни. Ще ви дадем множество съвети и насоки, така че с минимални усилия да превърнете дворното пространство в истински оазис.

Какво трябва да знаете за поддръжката на двора

Това е месецът, в който имаме да вършим много и най-разнообразни задачи, свързани с поддръжката. Ще се опитаме да ви съставим един кратък, точен и ясен списък така че да не си разпилявате времето. Нашата цел е да бъдете максимално организирани и за отрицателно време да успеете да отметнете не малка част от задълженията си.

Това е периодът, в който растенията прекратяват своя растеж и започват да се приготвят за зимния период. Активността на дърветата и храстите започва бавно и постепенно да утихва и градинарите се възползват от удобната възможност за вадене и пресаждане на своите зелени любимци.

Разбира се, грижата за градинските цветя е също толкова голяма, колкото и за всички останали растения, които могат да бъдат видени в един двор. Сега е перфектният момент, когато да засадите луковици. Не пропускайте да приберете грудките на каната и далията. Прави ни силно впечатление, че през последните няколко години сланите са по-често явление. Затова ние ви препоръчваме да внасяте в зимните си градини или други подходящи за презимуване места своите сандъчета. Това е единственият вариант да ги спасите от премръзване.

Онези от вас, които са привърженици на едногодишните цветя, то сега е перфектният момент, в който да събирате и изсушавате семената им. Тревният чим, подобно на останалите растения, също се нуждае от грижи и внимание. Всяка есен трябва да се изваждат мъртвите растителни остатъци. През ноември можете да възстановите тревния килим или да го затревите.

Сами ли да свършим всичко това или да се доверим на фирма

Тук изборът е изцяло във вашите ръце. За някой хора градинарството е перфектният начин да се откъснат от забързаното ежедневие и да се потопят в свой собствен релакс. Разбира се, тук най-често говорим за хора, притежаващи не малко познания в тази област. Ако сте човек, който от съвсем скоро се занимава с отглеждането на каквито й да е било растения, то навярно ви липсва важна информация, свързана със засаждане, пресаждане, поддръжка и прочие.

В такъв случай е най-добре да се възползвате от услугите на специализирана фирма, която да се заеме с отговорната задача, а именно поддръжката на райското ви дворче. Ние от Stroej.eu сме в готовност да ви предложим куп идеи и да ви дадем множество полезни съвети, без да искаме нищо в замяна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *