Поливна система – как се изгражда

Система зап оливане на градината

Преди да преминем към съществената част от днешната статия, то ще стартираме с това, че поливната система е изключително важна част за правилното развитие на всяко едно от растенията, които могат да бъдат видени в градината. Ето защо е от ключова необходимост да се подходи отговорно и сериозно, когато става въпрос за нейното изграждане. Ние от Stroej.eu ще споделим всичко онова, което сме научили до момента, като се надяваме, че по този начин ще съумеем да отговорим на една не малка част от въпросите, които сте си задавали в продължение на дълго време.

Важното е да се сдобиете с колкото се може повече полезна и адекватна информация, така че да знаете как да процедирате стъпка по стъпка. Онези от вас, които нямат абсолютно никакви познания, свързани с изграждането на поливна система, то биха могли да се възползват от услугите на специализирана фирма. Така не ще рискувате живота на зелените си любимци и ще запазите красивия вид на вашата градина. На пазара съществуват множество коректни и реномирани фирми, сред които можете да избирате.

Какво трябва да знаем при изграждането на поливната система

Най-общо казано една поливна система се състои от водоизточник, електромагнитни клапани, програматор и датчик за дъжд, тръбна разводка, разпръсквачи и капков  маркуч. Тук става въпрос за подземните поливни системи.

Водоизточникът представлява помпа, която бива захранвана от кладенец или резервоар с вода. Сред важните му специфики и характеристики са налягането на водата и дебитът. За поддръжката на всяка една градина се изисква различен вид поливни системи, в зависимост от това каква площ следва да напояват те. Ако площта е по-голяма, се използват системи, чиито дебит е съответно по-голям. И обратното – при малките площи се изисква по-малък дебит.

Можем ли да отглеждаме градина без поливна система

Вероятно всеки от вас е ставал свидетел на това как възрастните хора опъват един дълъг маркуч, който минава през цялата градина. С негова помощ те успяват да напоят всички онези зеленчуци, плодове, овошки, цветя и храсти, които са част от дворното пространство. Разбира се, това не е никак рентабилно, тъй като кубиците вода, които се изисква след това да бъдат заплатени, не са никак малко. Ето защо поливната система е изключително добър вариант.

Ако смятате, че опитът и познанията не са ви достатъчно богати и няма да успеете да се справите сами с изграждането на такова съоръжение, то отново ви напомняме да се възползвате от услугите на специализирана фирма. Надяваме се да сме ви били полезни и да сме успели да отговорим на една не малка част от въпросите, които сте си задавали.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.