Засяване на семена – полезни съвети

Грижа и поливане на семената

От край време градинарството е сред любимите занимания на малки и големи. Много от собствениците на имоти, разполагащи с дворно пространство, предпочитат сами да си поддържат зелените площи, вместо това да се доверят на специализирана фирма. Знаем, че отглеждането на растенията е забавно занимание. Ставаме свидетели на развитие, растеж, цвят и ухание. Имаме възможността да се настаним в уюта и хармонията на собствения си градински оазис, докато отпиваме от чашата с кафе и се наслаждаваме на свежия въздух.

Разбира се, важно е да имате известни познания и компетенции, ако искате да създадете точно такава градина, за която от дълго време насам мечтаете. Най-напред мислено си представете как би изглеждала тя или по-скоро как си я представяте. Решете внимателно къде да посадите цветя, така че те да допълват красивия интериор, за който сте се трудили години наред.

Бихте могли да разгледате множество идеи в останалите статии в Stroej.eu, в които подробно и детайлно ви даваме насоки и съвети, свързани с изграждането на алпинеуми, водни съоръжения, поливни системи и каквото друго се сетите. В редовете по-долу ще се посветим на това да ви разкажем за това как да посадите семена и какво всъщност трябва да знаете за самото засаждане.

Какви съвети можете да получите при засаждането на семената

Помнете, че всяко едно цвете се нуждае от подходящите условия и време, в което да поникне. Прави ни силно впечатление, че хората са нетърпеливи и искат час по-скоро семената да се превърнат в красиви ухания, но това на практика е напълно невъзможно. При някои семена поникването изисква по-дълго време, докато при други това не трае кой знае колко. Някой се нуждаят от накисване, докато други не. Важно е, когато ги закупувате, то да се консултирате с обслужващия персонал за спецификите на самото засаждане.

Най-общо семената се сеят по следния начин: Смесват се равни част торф, градинска пръст и пясък. След това сместа се разпределя в сандъчета, където се поставят и самите семенца. Важно е да загладите внимателно почвата и да я претъпчете, но не прекалено. Поставете семената в сандъчетата равномерно и след това положите количество пръст с дебелина, колкото са самите семенца.

От ключова важност е самото поливане. Стремете се постоянно да бъдат влажни. Можете да си служите с пулвелизатор, така че да не размествате самите семенца. Мястото, където ще ги отглеждате трябва да се проветрява редовно, да не бъде студено, нито прекалено топло. Изнасяйте разсада навън за кратко време.

Всяко едно цвете, получено от семена, внася колорит в градината и създава приказна картина, на която да се наслаждават всичките ви сетива.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *