4 причини да изберем битумни керемиди

керемиди

Битумните керемиди са един от най-съвременните и модерни видове покривни настилки. Те притежават многобройни предимства, с които привличат нарастващ интерес от страна на предприемачи и потребители. Все повече строители ги избират за своите проекти, като причините за това са всевъзможни.

Какво се крие зад нарастващото търсене?

Съвсем естествено, за да има на пазара тенденция в дадена насока, то търсенето и предлагането трябва да имат някакъв интерес това да се случва.

В противен случай, или потребителите ще променят поведението си, или предлагането ще се свие, а от там и цените ще се повишат. В случая с битумните керемиди се постига чудесна симбиоза, която води до тяхното все по-широко налагане.керемиди

По-голямо разнообразие от цветове

Естетиката играе все по-важна роля в съвременното общество, като тази тенденция по никакъв начин не подминава и сферата на строителството.

Този тип покривни настилки имат предимството да изглеждат много добре и да предлагат много голямо разнообразие от цветове и форми.

Това засилва интереса към тях наистина много, защото може да се получи успешно съчетание със стила и дизайна на всяка къща или жилищна кооперация.

По-ниски цени

Цените винаги са от огромно значение, просто защото и финансовите възможности на хората са винаги до една или друга степен ограничени.

Това се превръща в решаващ фактор при правенето на избор и насочва потребителите към новите и съвременни типове настилки за покрив. Класическите видове са винаги по-скъпи, а това не им помага особено да запазят своя пазарен дял.

По-издръжливи

Определено по отношение на издръжливостта съвременните разновидности покривни настилки бият класическите. Те не се разместват толкова лесно, защото самото им прикрепване се извършва по различен начин.

Те издържат по-дълго във времето, не се чупят и по този начин си спечелват още по-голямо уважение от страна на потребителите.

По-добра изолация

Специалистите вече са единодушни, че битумните керемиди са по-добри по отношение на изолационните си качества.Една от техните силни страни е тази, че те не се разместват толкова лесно.

Ето защо при силни валежи от дъжд или сняг при класическите разновидности е възможно да проникне влага, което при съвременните модели от битум това се случва много по-рядко и трудно.

Влагата лесно може да си проправи път до вътрешността на сградата и да предизвика поява на петна по стените и таваните.

В същото време, всяка пролет и есен е добре да се инспектира покрива на сградата, защото са възможни размествания.Именно в такива случаи трябва да се внимава особено много, защото така се появяват най-сериозните течове.

Битумните керемиди са решение на много проблеми

Всички тези предимства, заедно с още куп други, заедно правят този съвременен тип настилки за покрив желани и търсени от масовия потребител.

Съчетанието между ниски цени, високо качество, естетика и удобство са се наложили над класическите решения, което действително е трудно за постигане

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.