5 неща, за които да внимавате, когато избирате фирма за ремонт на покриви

Покрив с битумни керемиди

Ремонтът на покриви е дейност, която е редно да се извършва от квалифицирани специалисти, спазващи изискванията за безопасност и в съответствие със съвременните технологии. Изборът на фирма е отговорно и не много лесно решение.

Възможно е да попаднем на такива, които нямат опит или просто не са коректни, и съответно крайният резултат да не е задоволителен. Друг проблем е несъответствието, между цената и качеството, предлагано от някои изпълнители.

Всеки има различни критерии при избор на най-подходящата компания за ремонт на покриви, но ето няколко водещи, към които да насочим вниманието си.

1. Проучване и отзиви

Задължително проучете фирмата, на която сте се спряли в интернет, проверете за отзиви на клиенти и предлаганите услуги.

Поискайте мнението и препоръки, и на Ваши близки – приятели, колеги и т.н. Разгледайте портфолиото на компанията, вижте вече завършени ремонти на покриви и други обекти на въпросната фирма. Най-добре е да изберете утвърдена и доказала се на пазара компания, с дългогодишен опит.

2. Материали

Освен професионалното изпълнение на ремонтните дейности, много важни са и използваните материали. Поинтересувайте се дали са качествени и подходящи за Вашите нужди, защото от тях зависи до голяма степен първокласния ремонт.

Можете да поискате мостри и сертификати за качество и произход. На пазара се предлагат такива, които са с доказано качество в обастта на строителните услуги. От съществено значение са и техническите средства и инструменти, които се ползват.

3. Гаранция

Проверете фирмата предлага ли гаранция за извършената услуга, при какви условия и за какъв времеви период.

Задължително е гаранцията да бъде в писмен вид и затова е редно да се сключи договор за изпълнение, където изрично да се уточни гаранционният срок за ремонта на покрива (обикновено е между 5 и 10 години). При некачествено извършена услуга е желателно изпълнителят да отстрани проблема за своя сметка.

4. Срок за завършване на ремонта на покрива

Запознайте се внимателно с предвидения срок за изпълнение и неустойката (хубаво е да има такава) при неспазването му. Прекалено краткия срок, понякога е за сметка на качеството.

5. Цената

Несъмнено разумната цена е от съществено значение. Направете сравнение между цените на предлаганите услуги от няколко компании и изберете най-подходящата за Вас. Този избор не трябва да бъде за сметка на професионалното и качественото изпълнение на ремонта.

Като цяло е налице голяма конкуренция между фирмите предлагащи ремонти на покриви. Изпълнителите предлагат сходни услуги на различни цени и затова е хубаво да направите обстойно проучване, да сравните няколко различни оферти, за да бъде Вашият избор най-успешен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *