Алуминиева дограма или PVC – коя да изберем

Алуминиева доограма

Много често дилемата алуминиева или PVC дограма е на дневен ред и ни кара да прави избор. В това няма нищо лошо, стига да правим винаги един добре информиран избор.

И двете възможности си имат своите предимства и недостатъци. Въпросът е да избираме правилно. пвц дограма

– Има доста по-висока цена

Като цяло дограмата от PVC е много по-евтина и това е лесно обяснимо. Все пак металите при всички положения поддържат много по-висока стойност от производните на пластмасата.

По-високата цена обаче не винаги е плюс, защото почти всеки човек разполага с ограничени финанси и това може да се превърне в сериозен проблем.

Нещо повече – по-високата стойност може да накара не малко хора да се спрат на друг продукт, например на PVC, което ще им излезе много по-евтино, а в същото време не е много по-различно;

– С времето се изкривява

Един от най-големите ѝ недостатъци е, че с времето се появяват леки изкривявания. В началото те са съвсем незабележими, но постепенно стават доста по-видими и това започва да се вижда.

Това рядко я прави по-малко функционална, но определено не е приятна гледка, особено ако сте човек естет.

Това измятане се появява в резултат на промените в температурата, които влияят така, както и на всеки един друг метал като цяло;

– По-трудно поддържа топлина

Определено сред отрицателните ѝ страни е това, че сравнително трудно поддържа топлина.

Работата е там, че обикновено металите са доста голям проводник на топлина, което обяснява защо те биват предпочитани за поставяне по-скоро на тераси и на зимни градини, като общото и при двете е, че са навън.

Обратно – когато става дума за поставяне на прозорците на вашата спалня например, PVC дограмата е много по-предпочитана, защото се счита за много по-добър изолатор.

Тя предпазва от загуба на топлина и това я прави по-ефективна.

Има обаче и алуминиева дограма със стъклопакети, които също предпазват от загуба на топлина. Те са със специални камери, които играят ролята на въздушна възглавница.

Затвореният вътре въздух не позволява да се загуби топлина от помещението. Техният основен недостатък е, че са доста по-скъпи и по тази причина мнозина ги избягват;

– Имат по-малко разнообразие от цветове

Обикновено се предлагат в много по-малко разнообразие от цветове. Причината е съвсем елементарна – просто производните на пластмасата много по-лесно се поддават на оцветяване и съответно това се прави срещу много по-малък разход на средства;

Алуминиева дограма – и все пак тя е предпочитана

Каквото и да си говорим обаче, стъклопакетът със алуминий винаги си остава по-добрата алтернатива. Нейният дълъг живот и непотъмняващ блясък я правят чудесна инвестиция във времето.

Избирайки подобен продукт за своя дом, вие правите една разумна инвестиция, която непременно ще ви се отплати

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.