Как да направим ремонт на покрива

ремонт на покрива

Във времена на икономическа криза подмяната на покрив не винаги е възможна, независимо от количеството на течовете. Простата причина е, че средствата за ремонт на  покрив липсват.

И все пак, водата трябва да бъде спряна, а интериора на сградата предпазен. Алтернативното решение е фирма за ремонт на покриви, която да го поправи така, че да не отстъпва по никакви критерии на един нов покрив, освен по цената на услугата.

Има някои неща, които трябва да прецените и узнаете, преди да започнете да оправяте покрива си.

Какво да направим за да отстраним течовете

Често срещан подход е наемането на фирма, която да отстрани течовете. Най-важното в случая е да се избере компетентна и коректна фирма, която има дългогодишен опит, свързан със строителство и ремонт на покриви.

Задължително обяснете на служителите какво точно искате да се свърши по покрива, какви мислите вие, че са проблемите и как искате да изглежда той след като приключат, защото понякога плановете на фирмата и на собственика не съвпадат.

Подсигурете се предварително, за да не се окаже, че резултатът не е такъв, какъвто сте очаквали и се налага цялата работа да се свърши (и плати) отново.

Най-важното в случая е да проучите фирмата, на която сте се спрели и да се поинтересувате от репутацията ѝ, защото вие оставяте бъдещето на дома си в ръцете на служителите ѝ.

От какво зависи избора на материали

В зависимост от състоянието на покрива, изолацията, вида на дървената част, плътността, дебелината, начинът на свързване, а дори и на областта в която се намира сградата и това в какви природни условия трябва да издържа, специалистите от фирмата за ремонт на покриви ще изберат подходящите материали за извършване на работата.

Важно е материалите да са качествени, което ще гарантира, че няма да имате нужда от нов ремонт дълго след тяхното използване.

Не винаги цената е гаранция за качество има фирми, които използват евтини материали, но надуват цените за лична печалба.

От друга страна, има и такива, които използват качествени материали, но извършват работата некомпетентно и небрежно, което води до нови проблеми с покрива скоро след ремонта.

Ето защо винаги правете собствено проучване и го съпоставяйте с това на компанията, която наемате за извършването на тази услуга.

Преди да започнете ремонт на покрива, може да потърсите второ мнение от специалист и да видите дали то съвпада с това на фирмата за ремонт на покриви.

Експерт по строителна дейност и изграждане на покриви може да даде компетентно мнение за естеството и мащаба на повредата, препоръчителните материали, които да се използват при отстраняването ѝ, както и прогноза за цената, която ще трябва да се плати за ремонта.

Ако след тази консултация сметнете, че фирмата, която сте избрали, не е подходяща и се усъмните в крайния резултат, винаги можете да прекратите договора си с нея и да потърсите друга.

От къде точно идват течовете

Важно е да се уверите, че течовете наистина идват от покрива. Не всички течове идват от там някои са резултат от проблеми със стени, прозорци, повредени тръби или някаква друга повреда, която изключва нуждата от услугите на фирма за ремонт на покриви.

Именно затова първо проверете внимателно кой е източникът, това може да ви спести много труд и неудобства, които са неизменна част от всеки ремонт.

Ако все пак се окаже, че покривът е виновен не се поколебайте да се обърнете към фирма, защото ремонтът му е трудна и специфична работа, която не може да се извърши самостоятелно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *