Как да премахнем лошата миризма от пералнята

Как да премахнем миризмата от пералнята

Може би на всяка една домакиня й се е случвало да стане свидетел на неприятна миризма, идваща от пералнята. Това се оказва сериозен проблем, особено като се има предвид, че именно този електроуред се грижи за чистотата и хигиената в семейството. Забелязвайки тази неприятна миризма, редно е да се потърси, на първо четене, нейния първоизточник.

Какво предизвиква лошата миризма в нашите перални машини

Съществуват и такива производители на перални, които смятат, че лошите миризми са резултат от ползването на прах за пране с изключително ниско качество или прекомерно количество от него.

Това няма как да се провери, защото проблемът се проявява и в домакинства, които спазват препоръките, като използват едни от най-качествените перилни продукти, спазвайки количествата, посочени на упътванията.

Смята се, че не е препоръчително да ползвате онези препарати за пране, които се пенят твърде много. Ако някой ден забележите, че пералнята ви има лоша миризма, то веднага се опитайте да разберете до колко пенлив е вашия детергент.

Препаратите, които се пенят прекомерно, способстват за по-голямо количество образували се мехурчета. Посредством това се оставя по-голямо количество утайка на едни от най-трудните за почистване места. Това, на свой ред, води до създаване благоприятна среда за образуване на влага и мухъл.

Когато закупувате пералня машина, то не пропускайте съветите, които ви дават производителите. Ако те ви препоръчват да ползвате определен прах за пране, няма да е никак лошо да си закупите точно него. Подобно на перилните продукти, така и омекотителите и белината имат способността да причиняват всичките тези неблагоприятни последици.

Съществува, разбира се, и друга причина, която е свързана с градусите, на които изпирате вашите дрехи. Ако редовно перете на много ниска температура, то това създава опасност за поява на тиня при гуменото уплътнение.

Ако не желаете да се сбогувате с един от най-верните ви помощници в домакинството или да инвестирате твърде много средства в ремонт, то започнете редовно да почиствате пералнята си.

Задължително е да премахвате насъбралата се тиня, като най-напред трябва да избършете с мокра кърпа и след това да повторите отново със суха, като се опитвате да попиете всички нечистотии и влага.

Важно е редовно да почиствате кутията за прах за пране, както и самия маркуч. Ако желаете бихте могли да си закупите някой от специализираните почистващи препарати за пералня.

Когато се грижите за чистотата и хигиената на вас и семейството ви, в никакъв случай не прекалявайте с теглото на прането. Така забавяте цикъла на центрофугата и това води до задържане на вода в краищата, която пък на свой ред създава предпоставка за образуване на мухъл и поява на лоша миризма.

Надяваме се да сме ви били максимално полезни със съветите, изписани по-горе.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.