Композитна дъска за тераса – предимства и недостатъци

Строеж - композитна дъска, тераса, въздействие

Днес все по-често използваната дървена терасна дъска за тераса все по-често се заменя с композотни дъски. Изкуствената алтернатива на естествения материал изглежда естетично, устойчива е на много външни фактори и е лесна за поставяне.

Композитната дъска за тераса напомня на натурално дърво и може успешно да го замени. Това е здрав и устойчив на метеорологичните условия материал за настилка на пода.

Дъжд и сняг не могат да им навредят. Настланата с тях тераса не изисква ремонтни дейности и изглежда много впечатляващо.

Важни предимства на композитните дъски за тераси

Терасните дъски от дървесно-полимерен композит са сходни с дървените, но се характеризират с по-добри параметри от натуралното дърво, което ги прави в добър материал за тераса.

Композитните са устойчиви на влага и ниски температури, ултравиолетови лъчи, гъбички както и на лишеи. Изглеждат много добре, дори и след сурова зима.

Не горят и което е по-важно, не изискват редовно обслужване – защита с масла или с други защитни препарати. Грижата за терасата от композити се свежда до обикновено миене и отстраняване на замърсявания.

Лесна направа – създаването на под на терасата от композитни дъски е бързо и ефективно. Производителите на композитни дъски предлагат готови системи за подреждане, което още повече ускорява работата на терасата.

Естетичен вид на терасата

Композитните дъски са идеално прави, без назъбени краища. Те не се деформират и не се издуват. Благодарение на фиксирането на композитните дъски на терасата няма видими винтове и пирони, което засилва естетиката.

Композитните плоскости са достъпни в широк диапазон от цветове – от топли кафяви, отнасящи се към цвета на дървото, до композитните дъски, боядисани в сиво или в графит, с по-съвременни тераси.

Композитните плоскости са с противохлъзгаща повърхност. Благодарение на своеобразните канавки между дъските водата бързо се отича от терасата.

Благодарение на това ходенето е безопасно, дори и по мокри дъски. Повърхността е приятна и мека на допир, терасата от композитни дъски ни подбужда да стоим или да полежим на нея.

Предимства на терасната дъска от дървесно-полимерен композит

  1. Това е съчетание на елегантност и естетика на натуралната дървесина със здравина и функционалност на полимерните материали;
  2. Материалът притежава всички предимства на натуралната дървесина, но без характерните недостатъци;
  3. Композитната плоскост може да се положи на всяка, дори и на неравна основа, дори и на твърда земя;
  4. В случай на замърсяване много лесно може да се почисти със стандартните почистващи средства или просто с вода;

Недостатъци на дъските от ДПК

  • По-малко цветове, отколкото на дървесината;
  • Те могат понякога да губят цвят;
  • Можете да виждате, че това е пластмасов композит;

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *