Ламинат от избелен дъб в интериора

Строеж - ламинат, избелен дъб, въздействие

Ламинат от избелен дъб – това е твърдо подово покритие с цвят на светъл дъб. Придобива все по-голяма популярност сред интериорните дизайнери.

Освен това нараства броя на хората, които искат именно такъв под и тъй като търсенето нараства, нека го разгледаме по-подробно.

В тази статия няма да поставяме акцент върху качествените характеристики, а по-скоро ще разгледаме къде и как можем да го използваме, и с какво ще се съчетава.

Нюанси на светлия дъб

Както и всеки друг тип дървесина, светлият дъб има голямо количество нюанси. Съществено може да се състари, тоест да се направи доста по-тъмен.

Също може да бъде и невероятно светъл, в такива случаи понякога се нарича и арктичен. Предлагат се и покрития с жълто-сиви, розово-сиви нюанси. Някои покрития се отличават с добре забележим лилав оттенък.

Всички тези малки нюанси на цвета е важно да се отчитат при преустройство на помещението, за да се съчетае подът със стените, мебелите и околната обстановка.

Ефектно изглежда и ламинат с цвят на бук. Но значително предимство на ламината с цвят на избелен дъб е практичност и лесен за поддържане.

Този тип покритие е на практика универсален – забележително се вписва както в класическия дизайн, така и в по-съвременния. Но притежава една специфична особеност – този материал е грапав, съвсем не е гладък и дори е набръчкан.

Поради сивите нюанси отгоре изглежда леко особено, а тъй като е и леко протъркан създава усещане за старинност. Така с ламината от светъл дъб може да се внесе дух на романтика и автентичност, дори и в най-съвременните празни интериори.

Преди полагане на ламината не трябва да се забравя за изравняване на подовете. Най-лесният начин е използване на самоизравняващи се наливни подове, а най-бързият – бързовтвърдяващият се наливен под.

На какво да обърнем внимание?

Много е важно нюансът на избеления ламинат да се съчетава с цветове, които доминират в помещението. В противен случай едва ли ще може да се създаде усещане за автентичност. И при всички положени усилия, дори много добре проектиран интериор ще изглежда малко претенциозен и снобски.

Първо, обърнете внимание дали използвате студени или топли тонове. Например, ако целият интериор е в студени тонове, то и за ламината, или за другото подово покритие, е необходимо да се изберат именно такива.

За различните стилове интериор са подходящи дъски или покритие с различна степен на грапавина. Така например, за автентичен местен стил е подходяща дъска с ясно изразена текстура.

Като цяло, светлият дъб е универсално покритие, подходящо на практика за всеки интериор. Но само в случай че правилно се подбере нюанс и текстура.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.