Мрамор или камък за стени – какво да изберем

Строеж - мрамор, камък, въздействиеДовършителните материали и покритието за стени е основополагаща част от създаването на необходимата стилистика в интериора. Разбира се, има възможност да се завърши формирането на общата атмосфера и на възприемането на интериора с мебели и аксесоари. Но никой не спори, че покритието на стени е основен елемент на реконструкцията и проектирането. Какви са разликите на мраморни и довършителни материали и областта на тяхното приложение, за да разберем къде са най-подходящи за използване. Освен това ще поговорим и за възможното съчетание в една стая.

Сравнение и използване на мрамор и камък в хола

Нека започнем с обсъждането на тези естествени материали в най-голямата и необходима стая във всяко жилище. Това е едно от най-приемливите места за ремонт с подобни материали, тъй като те изискват пространство и обем на възможностите. Ако говорим за вътрешното покритие на стените с камък, то съветите ще бъдат актуални за всеки тип помещения. Например, каменният интериор на стените е най-подходящ за етническата стилистика – кънтри, прованс, средиземноморски, египетски и африкански стил. В някои случаи класическият интериор също изглежда удачно с каменни плоскости. Мраморът по стените е подходящ в духа на стил модернизъм, хай-тек, минимализъм, скандинавия, футуризъм и др. Обикновено може да се оформи с мрамор една стена, на която да се постави акцент с допълнителен елемент на привличане. Най-често това е камината, телевизора или стелажа.

Мрамор и камък за баня

Помещението за хигиенни процедури е може би най-подходящото място за тези довършителни материали. Банята изисква гладка и твърда повърхност, устойчива на вода и на механичен контакт с миещи средства. Трябва да признаем, че мраморът е също камък, но състоящ се от калциев карбонат и магнезий, което го прави по-капризен материал. Много погрешно приемат бъркат мрамор и гранит. Последният е продукт от охлаждане на магмата. Мраморът и гранитът са скали, но с различна генеза. Най-разпространените видове камъни, сред които варовик и пясъчник, са най-дълготрайни и евтини решения за банята. Освен това може да се създаде незабравим дизайн на интериора, като проект сами или с помощта на специалист. С изкуствения камък за баня лесно можете да превърнете интериора в рай.

Изкуственият камък може да се направи от бетон под формата на плочки

Мраморът за баня винаги означава лукс и доста бляскав външен вид. Този довършителен материал прави интериора в сходен на пещера от каменната ера в съвременна интерпретация. Съвременните материали, сред които гланцираната пластмаса, придават на такива помещения страхотен вид. Частично направена с мрамор и камък баня с овална вана от изкуствен камък може да се превърне в шедьовър на съвременния дизайн.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *