Ново или старо строителство – въпросът, който вълнува всеки

избор на нова или стара къща в София

Пазарът у нас прелива от всевъзможни имоти. Някой от тях са старо строителство, докато други са ново строителство. Като, че ли напоследък все повече хората се насочват към току – що построените сгради, заради самия им облик и предимствата, които водят след себе си. В тази статия ще се опитаме да ви разкажем малко по-детайлно за двата вида строителство.

Ще споделим с вас полезна и ценна информация, която ще ви помогне да вземете правилното за вас решение. Целта ни не е да ви убеждаваме в покупка на имот, а по-скоро да ви информираме до толкова, че самите вие да можете лесно и без никакви затруднения да вземете правилното решение.

Предимства и недостатъци на двата вида строителство и кой от тях да изберем

За да сме ви наистина от полза, то най-напред ще се спрем на положителните и отрицателните страни на новите апартаменти. Сред плюсовете съвсем открито можем да посочим, че новите сгради се проектират по последни тенденции в архитектурата и строителството. Противно на множество мнения и теории тези нови тенденции съвсем не са по-лоши от старите. Друг основен плюс при новите апартаменти е, че пространствата в тях са използвани максимално добре, така че стаите да са с оптимална функционалност.

Енергийна ефективност! Да, това също е основателна причина да изберете да си закупите жилище в нова сграда. Изолациите на новите апартаменти безспорно е в пъти по-добра, в съпоставка със старите сгради. Много от жилищата, които се продават от строителят, имат и гаранция за качество, което означава, че при възникване на някакви повреди, то строителят се заема с отстраняването им.

Няма да пропуснем да споменем и минусите на новото строителство, а като солиден такъв са общите части, които в повечето случаи биват калкулирани с цената. Именно това превръща новите апартаменти в доста по-скъпи от старите. Що се отнася до апартаменти, които са нови комплекси, то също е важно да намесим и инфраструктурата, която би могло да не е докрай изградена.

Как обаче стоят нещата при старите сгради и какви са техните сериозни предимства и недостатъци, ще разберете от изписаното по-долу в статията. Първото предимство е цената на апартаментите. Тя е значително по-ниска от тази, която отговаря на новото строителство. Инфраструктурата е следващ плюс. Няма как да не бъде изградена докрай, тъй като все пак става въпрос за сгради, построени най-малко преди 20 години, а дори и повече.

Що се отнася до негативните страни на старото жилище, то те са ясни – ремонти на мазета, общи части, покрив и, разбира се, цялостен ремонт на самия апартамент. Ако решите да го продадете след години, то старият апартамент много по-трудно държи цена.

Бъдете разумни, премислете внимателно всички минуси и плюсове и направете онзи избор, който смятате, че най-точно отговаря на търсенето ви. Пожелаваме ви късмет с покупката на жилище!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *