При ремонт у дома: Как да избегнете проблеми с майсторите

Как да се справим с майсторите при домашен ремонтДори да искате да отлагате ремонта, това не може да се случва до безкрайност – все някога трябва да се заловите с него

Сигурно от месеци отлагате ремонта у дома, защото не искате да се сблъсквате с редица проблеми, но няма как напълно да го избегнете и все някога трябва да вземете нещата в свои ръце.

Не си представяйте толкова ужасен сценарий – потънали в прах стаи, невъобразим шум и притеснения при боравене с машините. Ако сте организирани, може да облекчите изброените дейности само с едно обаждане към фирма за услугата кърти, чисти, извозва.

От там нататък предизвикателството ще ви изглежда далеч по-лесно. Остава да планирате стратегията си при общуването и договорките с майсторите, които предстои да наемете. Ето как да го направите.

1. Ясна сметка

Съставете си план за бюджета, който смятате да вложите. Увеличете го поне с 10 процента отгоре, за да сте сигурни, че когато поискате закупуването на определени материали, няма да си създавате излишни неудобства.

Имайте предвид, че при по-активен сезон на ремонтите, тяхната цена може да е значително по-висока.

2. Стойност на услугите

Проучете предварително колко могат да ви струват услугите, от които смятате да се възползвате.

Свържете се с конкретните изпълнители и ги помолете да направят оглед, за да ви предложат ориентировъчна оферта.

3. Портфолио

Вече е модерно да се иска портфолио, но в случая с майсторите къртачи, също бихте могли да го поискате.

Редно е да разполагат с доказателство за свои завършени поръчки, които да ви предоставят поглед върху работата им.

Само така и вие самите ще може да прецените дали очакванията ви ще бъдат удовлетворени, за самото старание, което е вложено и всеки друг детайл, който ви интересува.

4. Тест

Проверката е висша форма на доверие и няма нищо лошо в нея, стига част от бригадата да се съгласи да направи нещо като тест във вашия дом.

Поискайте да поставят плочки на скрито място в банята ви, за да се уверите, че задачата ще бъде изпълнена качествено.

5. Без недоразумения

Не си позволявайте да не сте подготвени, когато поставяте исканията си пред майсторите. Ако вие не знаете какво искате, те няма как да отговорят на желанията ви.

Бъдете старателни в това отношение и изяснявайте всяка подробност внимателно, ако се налага – дори пишете на лист и давайте списъци.

От една страна така ще вдъхвате респект, а от друга и ще бъдете по-отговорни към бъдещия резултат.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *