Проникваща хидроизолация – къде се използва

Строеж - проникваща хидроизолация, употреба

Хидроизолацията е един от най-важните елементи на различни строителни конструкции. Особено това са отнася за структурите от бетон. Хидроизолация се наричат специфичните средства, които ефективно противостоят на влагата, като защитават такъв порест материал какъвто е бетонът, от нейното негативно въздействие.

Принцип на действие на проникващата хидроизолация

Принципът на действие на подобни вещества се състои в това, че в горните слоеве на бетона при нанасяне на подобни средства, се импрегнира специфично, неразтворимо вещество, което на свой ред, запълва всички присъстващи в материала пори и ефективно отблъсква остатъчната течност.

При добавяне в подобни смеси на допълнителни компоненти се появява възможност за получаване на уникални свойства на продукта.

Така, нанасянето на подобни средства може да способства за подобряване на техническите свойства на старите конструкции от бетон.

Предотвратява се появата на различни негативни последствия от рода на корозии в основата на железобетонни конструкции, а също и начини за съществено повишаване на устойчивостта на материала към разнообразни химически въздействия.

Подобни материали се използват не само в началото на ремонтните дейности, но и при реставрация и ремонт на остарели постройки и такива в предаварийно състояние.

Особеност на подобна хидроизолация е, че материалът е в състояние да диша, но и да възпрепятства проникването на влага вътре в материала.

Тези свойства правят подобни средства идеални за защита на бетонни конструкции от сурови метеорологични условия.

Инжекционна хидроизолация

Една от тези видове проникваща хидроизолация е течната, използвана предимно за защита на всякакви повърхности от пагубното въздействие на повишената влажност.

Подобни състави притежават високи характеристики и се отличават с дълъг срок на действие. Течната хидроизолация позволява не само да се осигури надеждна защита от влагата, но е устойчива, дори на сериозни температурни колебания, а също притежава високи температурни колебания. А също притежава високи топлоизолационни характеристики.

Обикновено под течна хидроизолация се подразбира или течно стъкло, или течна гума.

Последната е не само екологично чист материал, но е и лесна за нанасяне. Основно правило за правилно нанасяне на подобно средство както и на течната гума, е равномерността на нанасянето на средството по цялата площ на повърхността, което е необходимо по подобен начин да се обрати.

Течното стъкло е по-скоро добавка към бетона, отколкото самостоятелен хидроизолиращ елемент

При неговото добавяне в сместа, готовата конструкция става значително по-здрава, а нейната устойчивост към различни увреждания става значително по-добра.

Устойчивостта на конструкцията към различни увреждания и въздействия забележимо се увеличава.

Освен това се постигат по-добри резултати в хидроизолационните параметри, което прави това средство добър аналог на стандартните проникващи хидроизолационни материали.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.