Радиатори вътре в пода – топлинен комфорт и уют у дома

Строеж - отопление, дом, радиатори

Съвременните жилищни домове, офис сгради и търговски центрове изискват специален подход към проектирането и иновационните дизайнерски решения.

Традиционните радиатори просто не се вписват в стилните интериори на помещенията, и затова дизайнерите се налага да търсят нови решения. Те биха позволили по-ефективно нагряване и създали по-комфортна атмосфера.

Вътреподови радиатори за отопление

Вградимите в пода радиатори за отопление е техника, благодарение на която можем ефективно и евтино да отоплим офиси, спортни зали, зимни градини и много други помещения.

Особеност на радиаторите вътре в пода, или по-скоро тяхно предимство е поддържане на постоянна температура, определен режим, който не може да се наруши.

Целта е да не се създават некомфортни условия за оцеляване, работа или отглеждане на растения.

По своята конструкция отоплителните радиатори, които се вграждат в пода на помещението, са конвектори – в тях се използва принципът на нагряване на въздуха.

Това позволява не само поддържането на оптимална температура, но също така и да се спестят пари за отопление.

Въздухът, нагрят при контакт с отоплителен радиатор циркулира по-ефективно, отколкото традиционните, които се слагат на стените.

След контакт с радиатора за отопление, вграден в пода, топлият въздух се издига към тавана, а неговото място се заема от вече изстиналия.

Нагряването протича в кръг, въздухът в помещението не успява добре да изстине, постоянно е топъл, а това позволява спестяването на доста средства.

Предимства на радиаторите вътре в пода за отопление

Вградените в пода радиатори са прекрасно решение на много проблеми с отоплянето на всяко помещение без значение от площта и целевото използване.

Тези радиатори са съвременни и качествени, имат много предимства пред традиционните решения:

  • Висока производителност – в основата на системите вътре в пода е положено традиционно водно отопление, то може да се осигури качествено нагряване на помещението при традиционни разходи.
  • Надеждност и безотказност, устойчивост на въздействието на агресивните среди;
  • Възможност за скрито разположение вътре в пода – поради тези особености можем да не се безпокоим за това, че радиаторите на отоплението ще изглеждат нелепо или неподходящо в съвременния интериор на офиса, дома или търговския център;
  • Освобождаване на максимално много пространство – при използване на радиатори за отопление, вградени в пода, е възможно да се положат различни мебели и елементи на интериора, плътно към стените

Монтаж на радиатори вътре в пода – какво е необходимо да се отчита?

В своето болшинство радиаторите, разполагани вътре в пода, се монтират доста просто, не изискват особени строителни навици. Достатъчно са само базови знания по топлотехника, някои умения в строителството и качествения монтаж ви е гарантиран.

Сред най-значимите фактори е налягането в отоплителната система – то не е високо, и рядко превишава 2.5 атмосфери.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *