Ремонт у дома – как да избегнем проблемите със съседите

Кърти чисти извозва в София - SofDestroy.com

Както някой някога се беше пошегувал, най-сигурният начин да си напълно спокоен, че няма да имаш проблеми със съседите е просто да живееш на място, на което нямаш такива. Това е особено валидно, когато говорим за ремонти, къртене, чистене и прочие дейности, които не са приятни по подразбиране за вашите съседи.

И тъй като повечето от нас нямат този късмет, освен ако не живеят на брега на някое уединено езеро или в отдалечена хижа дълбоко в гората, по-практично би било да добием умението да навигираме сред междусъседските конфликти и да ги решаваме или още по-добре – да избягваме появата им.

Ремонтите са най-честата причина за кавги

Ремонтите са най-честата причина за конфликт с комшиите в жилищната кооперация. Макар че на фона на по-лютия български темперамент такива определено винаги ще има, все пак има начини да намалим риска.

  • Поставете предупредителна табела

Поставете на входа на жилищната кооперация една обикновена бележка, в която казвате, че на ден Х, от Y до Z часа, ще вдигате шум в апартамент номер (тук пишете вашия апартамент), за което предварително поднасяте своите извинения.

Така ще сте една голяма крачка напред, тъй като ще сте направили всичко по протокол. Повечето съседи, независимо колко са конфликтни, ще преглътнат желанието си да ви направят забележка;

  • Съберете всички нужни документи

Едно от нещата, които ще ви помогнат при евентуален проблем със съседите е да правите всички много стриктно по закон. Извадете си разрешително за всяка дреболия, която смятате да правите. Така няма да имат за какво да ви закачат;

  • Почистете след себе си всички отпадъци

Намерете фирма за „Кърти, Чисти и Извозва“ услуги, която не само ще изкърти това, което искате, но и ще се погрижи за отпадъците след това. Почистването и извозването след това са много важна част от ремонтните дейности, което е и важно за да цари ред и разбирателство в сградата.

Ако попаднете на истински майстори, те ще съберат и извозят всички строителни отпадъци, като това няма да има нужда да се договаря и обсъжда предварително, тъй като се прави по подразбиране (вижте например фирмата за кърти чисти извозва в София SofDestroy.com).

Отпадъците се извозват до специално и определено именно за тази цел място. Така от една страна вие ще сте доволни, че няма да мислите и за това след ремонт, а от друга страна и съседите ви ще имат един повод по-малко за мърморене.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.