Старо или ново строителство – какво да изберем

Старо или ново строителство

Твърде голяма част от младите семейства у нас биват притиснати от въпроса какво строителство да изберат – старо или ново. За никой не е тайна, че старото строителство е далеч по-евтино, в сравнение с някоя чисто нова жилищна сграда. Е, разбира се, съществуват и много други фактори, имащи фундаментално значение при избора на жилище, като етаж, съседи и други.

Не можем да отречем факта, че крайното решение за избора на жилище е изцяло в ръцете на този, който ще живее в него. За да ви бъдем максимално полезни с тази статия, то ние ще ви посочим някои от негативите и позитивите на това да се нанесете в нова или стара сграда.

Старо или ново строителство

Новопостроените сгради се отличават съществено от онези, които всеки добре познава. Едно на ръка е, че те изглеждат невероятно в сравнение със старите военни блокове, например. Другото тяхно предимство се състои в това, че пространствата са пригодени да бъдат изцяло използвани, те са много по-функционални.

Ако трябва да погледнем на нещата в енергиен план, то тук няма две мнения по въпроса. Новите жилищни сгради са далеч по-ефективни. Много млади семейства или такива, решили си да се снабдят с ново жилище виждат плюсовете при съвременното строителство, относно това, че те могат да приложат нововъведения, още докато се построява самата сграда.

Това бяха положителните неща, на които се натъквате, закупувайки си ново жилище. Това съвсем не е всичко, както повечето подозират. Както плюсове, така и недостатъци се крият в това да си закупиш нов дом в модерна и току-що построена сграда. Не са малко от гражданите, опарили се жестоко от често практикувания метод – купуване на зелено.

В много от случаите нещата съвсем не изглеждат така, както са ви били обяснявани първоначално. Архитектурата често бива променяна, помещенията не отговарят на вписаната квадратура и други. Има и такива, за които това е достатъчна причина да насочат вниманието си изцяло към старото строителство.

Прието е, че старото строителство е сравнително по-евтино в сравнение с новите постройки, но ако трябва да гледаме обективно над случващото се, то ще стигнем до извода, че днес цените се доближават. Хората, чиито избор е старо строителство, се уповават на това, че закупувайки жилище в стара сграда, те ще имат на разположение удобно паркомясто, както и зелена площ на разположение.

Ако искате да имате отделна кухня, то избирайки дом в нова сграда, това би било изцяло неосъществимо. Освен това, терасите са далеч с по-малка площ, в сравнение със старите апартаменти.

Какво говорят фактите

Ако в една сграда са продадени достатъчно броя апартаменти, то тогава изборът е много по-труден. Продажбите се извършват далеч по-сложно и вие не винаги ще намерите точно онова, което желаете за себе си и своите семейства.

Не са малко хората, които избират старите строителства, поради страх от това фирмата, строяща новия им дом да не фалира. Това се е случвало не веднъж и хората са предубедени. Ето защо и стойността на жилищата, о една известна степен, е успяла да се изравни.

Но нека погледнем трезво над нещата и да се замислим какви всъщност са недостатъците на старите сгради, тъй като и те не липсват. На първо място е стария вход, който не ви приветства по начина, по който желаете, както и разбития асансьор, в който ви е страх да се качите.

Прекрачвайки прага на новозакупения дом, новодомците биват изненадани от десетки неща, нуждаещи се от ремонт и имащи за цел да изконсумират не малка част от финансите им. И така, мили купувачи, каквото и да бъде вашето решение, то подгответе се за това, че няма как да съществува ново жилище, без то да води след себе си, както положителни, така и отрицателни последици.

Ако искате да живеете щастливо и да създадете онзи домашен уют, за който мечтаете, то ние ви съветваме, да бъдете предварително подготвени за случващото се. Ако изберете стара сграда, то от вас се изисква да извършите нов прочит на финансите си и да прецените дали средствата са ви достатъчни за покриване на ремонтните дейности. В случай, че решите да закупите жилище в нова сграда, то проучете внимателно фирмата, извършваща строителната дейност.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.