Свърхтънка течна топлоизолация – какви са предимствата

Строеж - изолация, свръхтънка, течна

На съвременния строителен пазар са представени голямо количество универсални материали, един от които е свръхтънката изолация.

Потребителите отбелязват, че този качествен материал е с широка сфера на приложение на обектите с различно предназначение.

Освен това неговата универсалност позволява да се спести от ремонтни дейности, като се понижат разходите за материал.

Предимства на свръхтънката изолация за ограничаване на топлинните загуби

По време на топлоизолационните дейности често възниква сериозен проблем – необходима е топлоизолация, а свободно пространство вътре у дома на практика не е останало.

Подобни проблеми успешно се разрешават от т.нар. течна топлоизолация, която влиза в редицата на свръхтънките защитни слоеве, и по някои свойства е сходна с грундиращите бои. Но едновременно с това притежава такива качества, които нито една боя не притежава.

Популярността на този изолационен материал сред потребителите се обяснява със следните фактори:

  • Удобство при използване;
  • Монтажът на дадения изолационен материал не изисква каквито и да е особени навици за строителна работа, и може да бъде направен дори от начинаещи в тази област;
  • Нанасянето на изолацията се прави с обикновена бояджийска четка и съответно не се изискват допълнителни разходи за покупка на специални инструменти;
  • Универсалност на използване в строителните дейности;

Несъмнено предимство на свръхтънката изолация е именно нейната универсалност. С нейна помощ могат да се обработят всякакви части на сграда или съоръжение от фасада и покрив до фундамент и дори водосточни тръби.

Хидроизолационният материал може да се нанесе на всякаква основа – каменна, тухлена, метална, дървена.

Ефективно този изолационен материал се използва за изолация на сгради с историческа стойност, включително и на дворци.

Този изолационен материал се използва не само за изолация на сгради и съоръжения с различно предназначение. Но и за защита на оборудването на централното отопление и на водопровода от разрушителното въздействие по време на студовете.

Свойството на материала да предпазва обработената повърхност от директните слънчеви лъчи прави свръхтънката изолация отличен начин за обработка на промишлени хладилници. Материалът не поддържа горенето, отнася се към негоримите и възпламеняващи се.

Течна топлоизолация – защитен слой

Подобни проблеми с успех могат да се разрешат от т.нар. течна топлоизолация, която влиза в редицата на свръхтънките защитни слоеве, и по някои свойства е сходна с грундиращите бои. Но едновременно с това притежава и такива качества, които тази боя не притежава.

За първи път този топлоизолационен материал е бил разработен в САЩ, в космическата агенция, когато се е наложило осигуряване на защитна повърхност на космическите кораби.

Така проверената в космически условия свърхтънка изолация навлиза и в ежедневието на човека и днес се използва в на практика всички сфери на жизнената дейност на човека.

Comments 1

  • Голяма реклама голямо чудо и като поискаш да си купиш, всякой вдига раменцата и казва: – Ами нямаме!!! Става въпрос за / Свръх тънка течна топлоизолация с микросвери/ Имам къща 250кв метра стени и искам да я намажа от външната страна, за да се намали топлината, която прониква през стените. Има големи прозорци и стъклени тухли и е облечена с камък по ъглите и основите, не ми се разваля външният и вид. Ако ми отговорите ще ви бъда благодарен за да се ориентирам дали изобщо е възможно подобно нещо в България.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *