Течни тапети – алтернатива на замазката

Строеж - течни тапети, правила, употреба

Ремонт у дома винаги предполага създаване на уют и хармония в жилищното пространство.

Използването на течни тапети ще бъде гаранция за създаване на пълноценен комфорт, защото се изготвя от натурални материали, имат великолепен външен вид при ремонт на вътрешни повърхности.

Стените на помещението са основен елемент, който задава настроението на целия дизайн. За постигане на безупречен резултат, следва да се разгледат и течните тапети като довършителен материал.

Използване на течни тапети

Течните тапети се състоят от натурални влакна, най-често от памук, целулоза и дори коприна с добавени растителни вещества. За тяхното производство се използват материали, които добре се съединяват помежду си.

При избор на такива тапети трябва да бъдем сигурни, че материалът е абсолютно екологичен във всички отношения. Цветовата гама, която се предлага на потребителите, предизвиква на подсъзнателно ниво усещане за топлина и комфорт.

Течните тапети са устойчиви на влага, а благодарение на натуралната целулозна основа, дишат добре, като не позволяват да се образува влага, гъбички и плесени.

При използване на това покритие за стени се получава еднородна повърхност без шевове. Начинът на полагане на тези тапети е същият като шпакловката.

На подготвителния етап стените не изискват повишено внимание, достатъчно е повърхността да се зачисти от замърсявания и наслоявания.

Течните тапети – алтернатива на замазката

Всички съществуващи незначителни неравности и пукнатини ще бъдат загладени в процеса на използване на течни тапети, когато компонентите сами запълват празнините.

За постигане на най-добър резултат е важно правилно спазване на препоръките на производителя по приготвянето на сместа и нанасянето ѝ на работната повърхност.

Начин на приложение

Сухият прах се разрежда с гореща вода до получаване на еднородна маса, и може да се нанесе на повърхността. Съдържанието на вода в праха трябва да отговаря на инструкциите в опаковката.

Сместа по-добре да се разбърка ръчно. Миксерът може да повреди структурата на тапетите.

В разреден вид сместа има консистенция на шпакловка и се нанася с шпатула, след това се разпределя с помощта на специален валяк, със спазване на еднаква сила на натиск.

Не трябва да се проявява прекомерно усърдие, за да се постигне идеално равно. Сместа притежава самоизравняващи се свойства след нанасяне на повърхността. На практика със същата лекота тези тапети могат да се използват и за таван.

Варианти за декорация на стените

С помощта на течни тапети могат да се създадат идеални ярки интериори.

Стените могат да се направят с плавен преход от светъл към тъмен цвят или да се създадат рисунки на стената, като се използват различни нюанси.

Грижа за тапетите

Въпреки редица свои достойнства, тези стени не трябва да се мият в случай на замърсявания.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *