Топ 8 приложения на свинските опашки

Строеж - свински опашки, използване, полезно

Ако си мислите, че свинските опашки са необходими само на електротехници и на специалисти по ремонт на битова техника, както и за тези, които искат да разнообразят интимния живот, то грешите. В домакинството е възможно да им се намерят много полезни приложения – например, с тях мое да се прави следното:

1. Връзване на растенията на вилата

Прикрепете със свински опашки стъблата на растенията към опора и бъдете сигурни, че тази превръзка ще издържи и на много силен вятър. Също е удобно да се използват за фиксиране на лозето на решетка.

2. Обезопасяване на дома

Ако детето ви е започнало да пълзи, е време да се замислите за безопасността на заобикалящата го обстановка. За да не може мъникът да отваря шкафовете в кухнята, вържете техните дръжки със свински опашки.

С тяхна помощ ще можете да затворите достъпа към съдържимото в шкафовете. Прекарайте през дръжките по една по-дълга дървена пръчка и я закрепете със свински опашки – подобна защита детето трудно ще преодолее.

3. Отпушване на канала на мивката

Свинските опашки могат да заместят т.нар. капани за коси. Тези специални приспособления са назъбени и така помагат за улавяне на по-големите замърсители в канализационната система.

Направете няколко вдлъбнатини по свинската опашка, като използвате ножица или нож. Поставете в канала и завъртете няколко пъти в различни посоки и след това го извадете.

Това няма да ви струва почти нищо, за разлика от скъпите битови химии за почистване на тръбите.

4. Съхранение на коледна украса

Използвайте свински опашки за безопасно съхранение на гирлянди, лампички и прочие коледна украса. Гарантирано няма да се заплетат, освен това когато хваната със свински опашки заемат по-малко място.

5. Замесва дръжката на плъзгач на цип

Ако дръжката на плъзгача на ципа падне в най-неподходящия момент, като временно решение може да я заместите със свинска опашка. Просто се затяга към плъзгача на ципа, а излишният край се изрязва с ножица.

6. Защита на багажа

Най-простият и евтин начин, за да защитим багажа. Можем да го използваме, когато ни се налага да прекараме известно време в хотел. Със свински опашки можем да заключим ципът на дамската или на пътната чанта.

7. Преместване

Опаковането на вещите при преместване отнема много време и сили. За да намалим времето за събиране на багажа, можем да закрепим закачалките с дрехите със свински опашки.

Така преместването ще стане много по-лесно, отколкото ако сваляме дрехите една по една от закачалките и ги слагаме в многобройни чанти и раници.

8. Изваждане на тапа от винена бутилка

Ако нямате под ръка тирбушон, то използвайте този трик. Опитайте да извадите тапата леко над бутилката, най-добре с ножица или с нож. След това увийте със свинска опашка и издърпайте.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *