Топ грешките, които правим, когато строим нов дом

нов дом

Строежът на ново жилище е емоционален момент, който е важен за цялото семейство. Това е важен етап, който изисква време, нерви и не малко количество финансови разходи.

Ето защо това далеч не е време, в което да правите грешки в подредбата, обзавеждането и конструкцията на различните елементи от новия си дом.

Както винаги за всяко специфично нещо е добре да се обърнете и към конкретните специалисти, които да се заемат със задачите по изграждането на жилището, а защо не и по неговото обзавеждане и оборудване с техника и уреди.

Грешките в този етап са абсолютно ненужни, тъй като всяка една може да ви коства прекалено много време и пари.

Тук ще поговорим за най-честите грешки, които правим, когато строим нов дом.

1. Проявете внимание към системата за отвеждане на въздух навън от дома.

Всъщност това са отдушници, които най-често се монтират в кухненското помещение, където приготвяте храната си.

Нежеланите остатъчни миризми, резултат от готвенето не са любими на никого. Ето защо вентилационната система трябва да бъде предвидливо поставена на точното място, за да нямате след това нежелани грижи и трудно да успявате да освежите въздуха у дома.

На този етап от планирането е добре да се помисли и върху отоплителната система, ако тя ще бъде изградена от централен източник на топлина, осигуряващ отопление във всички останали помещения с помощта на тръби и радиатори.

2. Пространството.

Внимателно планирайте разположението на онази част от бъдещите мебели, особено на тези, които ще бъдат вградени (гардероби, килери, шкафове). Това важи и за всички онези райони от помещенията, които са предвидени за складиране на разнообразни предмети от бита, нужни за ежедневието.

3. Обърнете внимание на вашия начин и стил на живот.

Изначално важно е да планирате така разположението на стаите и мебелите, за да не се налага да правите поправки след това, тъй като това коства време и пари.
Ако имате деца, решете къде ще е удачното място за тяхната стая. Предвидете и други особености, когато наоколо ще се навъртат малчугани. Всичко е в полза на вашата и тяхна безопасност и комфорт в новия дом.новия дом

4. Осветлението.

Ако имате възможност е далеч по-добре да разчитате на естествени източници на светлина. Накратко по-добре да имате повече прозорци, които да осигуряват нужното количество светлина в дома ви.
Ако нямате тази възможност или просто районът не го позволява е добре да планирате със специалистите по оборудването с осветителни тела зоните, които ще имат нужда от стабилно и качествено осветление.

5. Местоположението на пералното помещение.

Ако имате възможност да изградите такова, направете го. Това ще осигури удобство и качествена подредба на мебелите в останалите стаи. Това на практика е крайно лично решение, но във всички случаи всеки би искал да отдели това помещение от останалите.

6. Местоположението на спалнята.

Тук има нужда от допълнително обмисляне, разбира се. Имайте предвид, че спалното помещение трябва да бъде достатъчно далеч от всякакъв шум, тъй като това е място за почивка и релаксиране.
При възможност е добре спалнята да бъде максимално отдалечена и от зоните в дома ви, които са най-често обитаеми. Такава е всекидневната, тъй като там най-често събирате гостите си и прекарвате по-голяма част от времето си.

7. Кухнята е другото помещение, което трябва да бъде добре обмислено.

Прибирайки се от магазина с покупките би било твърде неудобно да преминавате през няколко помещения, преди да стигнете до нея. Ето защо е добра идея да бъде осигурен директен достъп до това помещение, което ще улесни и процедурите по проветряване на стаята.
Тези и още много други съвети биха били крайно полезни за тези от вас, които са се решили да градят нов дом.

Без значение дали това е къща или нов апартамент, всяка една от описаните точки е добре да бъде взета под внимание, за да имате накрая добре подреден и функционален дом.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.