Циментови плоскости – основа на съвременния интериор

Строеж - циментови плоскости, интериор, правилаИзвестно е, че много изобретения, на които днес се радваме, са били измислени и въведени много отдавна. Най-много са се постарали древните египтяни, гърци и китайци. А от французите идва това, което днес наричаме интериор. Над неговото разработване и постоянно усъвършенстване днес се трудят цяла армия архитекти и дизайнери, това е водещ отрасъл на световната икономика. Те работят над чувствената психологическа атмосфера и устройството на вътрешните помещения. А това са 2 от 3 елемента на интериора, третата е основата на всичко. Това е строителната обвивка на помещението. И тук не може да се мине без надеждни материали. Необходим е един единствен, който би служил за безупречна основа. Такива са например, новите иновационни, универсални циментови плоскости.

Стените

Това е една от основните елементи на строителната обвивка на вашия интериор. От това как са направени стените ще зависи по-нататъшното възприятие на дизайна като цяло. Никой не би искал да се развали от отлепващи се, защото стените са криви, тапети, и падащи като есенни листа плочки в банята. Циментовите плоскости предоставят необичайни възможности за полет на фантазията. Ще можете да изравнявате и облицовате стените по какъвто начин желаете – с тапети, само с боя или с плочки. Въпреки че плоскостите са циментови, армирани по цялата повърхност със стъклена мрежа и са подсилени със стъклени влакна, лесно се режат с нож. Също така и много добре се огъват, като радиусът на свивката може да стигне до 1 метър. А ако се разреже до 60 см. Благодарение на своята уникална влагоустойчивост, плоскостите са прекрасна основа за замазка, клинкер и керамични плочки. И не само за тях. Многобройни тестове показват, че циментовите плоскости издържат до 30 килограма на квадратен метър. Особено важно е това за т.нар. мокри зони.

Мокри зони

Циментовите плоскости са незаменими в помещенията, които са изложени на постоянното въздействие на влагата и се справят с това пагубно влияние. Това са дължи на техния състав. Портландцимент и лек минерал пълнител – тези неорганични компоненти не позволяват вътре да проникват микроби и плесени. И затова производителите посочват 100% влагоустойчивост без надуване и разрушаване. И по надеждност циментовите плоскости не отстъпват на бетона. Още една интересна особеност – за разлика от материалите, направени от гипс, при активна експлоатация – повече от 6 часа дневно, не е необходима допълнителна хидроизолация на повърхността. Затова плоскостите са подходящи за направата на подиуми за вана или за джакузи, мивки, тоалетни или перални машини. Монтажът на подиуми, а също и прегради и облицовки на стени с циментови плоскости е високотехнологичен процес, бърз и лесен, тъй като се използва технология от сухото строителство.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *