Важният избор – старо или ново строителство

Старо и ново строителство в София

Едно от най-важните в събития на зрелия човек, е покупката на свой собствен дом. Когато самият момент наближи, то в главата ни мощно нахлуват какви ли не мисли, свързани с това какъв да бъде имота, относно квадратура, мястото, където се намира, както и това дали строителството да бъде старо или ново.

Целта на нашата статия е не да ви облива с каква ли не информация, за която сте чували от какви ли не места, а да ви насочи към правилната посока, при извършване на избора ви. В този ред на мисли, нека споменем, че в текста по-долу ще ви споделим нашите впечатления и разочарования от това да живеем в старо или ново жилище.

Кой е правилният избор

Не са малко онези от вас, изпитващи съображение, по отношение на това какво жилище да закупят – старо или ново строителство. Ако трябва да бъдем честни и откровени, то закупувайки имот на зелено би могло да ви спести не малко средства, но от друга страна съществува опасност да бъдете въвлечени към пропастта на измамните сделки.

Предимства и недостатъци, криещи се в новите строителства

Ако закупувате имот, който е току-що построен, то бъдете сигурни, че ще се натъкнете на най-новите тенденции в строителството. Освен това, всяко едно от помещенията се отличава с перфектна функционалност и това създава неописуемо удобство и комфорт на хората, които живеят в него. Другата положителна страна на това да закупите апартамент в ново строителство, е гаранцията за качество, която получавате – нещо, което липсва при отдавна построените имоти.

Когато дойде зимния период ще можете да оцените още едно от предимствата на модерните сгради в страната ни. Това са по-ниските сметки за ток, тъй като топлоизолираността на всяко едно от помещенията е засилена и това няма как да не се отрази върху месечната ви фактура.

Като негативна последица от закупуване на нов имот можем да отбележим не само риска, който поемате, закупувайки го на зелено, но и инфраструктурата, която те първа и предстои да се развива

Предимства и недостатъци на старото строителство

Тук нещата стоят по следния начин „риск печели или риск губи“. Както не винаги ще уцелите перфектния момент за закупуване на жилище, така и не винаги ще попаднете на най-подходящото такова. Околната среда е едно от основните неща, подтикващи ни да се доверяваме на старото строителство. То ни гарантира, че в близост винаги ще съществува детска градина, площадка за игри, паркоместа и какво ли не още.

Независимо какво жилище ще изберете да закупите – било то старо или ниво, то ние ви съветваме да се постараете да внесете максимален уют във всяко едно от помещенията му и да живеете щастливи и спокойни вие и цялото ви семейство.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *