Защо да изберем дървена дограма

дървена дограма

Поставянето на дограма е един от ключовите моменти при обновяването на стара къща или апартамент. При покупка на нов имот от своя страна, това е сред факторите, които играят ключова роля за да получи новото място нашето одобрение.Обикновено се раздвояваме между дограма от алуминий и PVC, като забравяме, че съществува още един не по-малко атрактивен вариант – дървена дограма

Защо дървена дограма

Дървото винаги е било и ще бъде най-доброто решение, без значение дали говорим за врати и прозорци или става дума за някоя друга част от обзавеждането на дома.

Самият материал притежава наистина изключителни качества, някои от които са характерни единствено за него. Нека обърнем малко повече внимание на вратите и прозорците и видим защо това е най-доброто възможно решение.дървена дограма

Дървото е изключителен топлоизолатор

Ако погледнем домовете на хората, които обитават арктическите райони на нашата планета, отговорът на много въпроси ще дойде някак от само себе си.

Обитателите на отдалечение области, каквито са например северните части на Русия, Канада, Скандинавския полуостров и Аляска, изцяло строят своите домове от дървен материал.

Това им позволява с минимални усилия да постигнат бързо затопляне на вътрешното пространство. Освен това, веднъж генерирана, топлината се задържа в стаите за по-дълго време;

Изглежда много добре

Колкото и да се опитваме да се фокусираме единствено върху практическата страна на нещата, ние все пак сме хора и като такива се поддаваме на своите чувства и емоции.

Едно от тях е усещането за красота, към което повечето от нас реагират инстинктивно и по позитивен начин когато си имат работа с дърво.

Като естествен материал, то предизвиква у нас редица асоциации, като например чувство за сигурност, топлина и уют. То е стилно и елегантно, като определено в това отношение е на светлинни години пред PVC и дори пред алуминия.

Не старее както другите материали

С времето всеки един материал постепенно се променя в резултат на естествените процеси на стареене. При дървената дограма обаче тези процеси се развиват значително по-бавно.

Алуминият има неприятното свойство с времето да се измята и изкривява. PVC се поддава на влиянието на слънчевите лъчи и промяната в температурата. Дървото е единственото, което остава почти непроменено за много дълго време.

Повишава цената на вашия имот

Поставянето на дървена дограма е в състояние значително да повиши цената на вашия имот. Разликата може драматично да надвишава сумата, която сте похарчили за поставянето на новите балконски врати и прозорци.

От тази гледна точка това не е разход, а една изключителна инвестиция, която може да ви се отплати ако решите да продавате своя имот.

Това не е всичко

Изборът на този материал може сериозно да повиши качеството ви на живот. Това може да се почувства на всяко ниво, като се засяга както естетическата, така и функционалната страна на нещата.

Едно е сигурно – правейки този избор, вие никога няма да допуснете грешка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *