Защо да направим изолация на покрива

изолация на покрив

Едва ли съществува жилищна или друг тип сграда от съвременното строителство, която да не бъде подобрена с външна или вътрешна изолация. В 21-ви век това е важно изискване, което всеки клиент изправя пред строителните фирми.

На практика това се превърна в стандарт и нормална процедура, която съпътства всеки един строеж.

Дори сградата да бъде по-стара съществуват методи, чрез които да се добави външна изолация, която да направи пребиваването в помещенията и стаите доста по-уютно и неподатливо на атмосферните условия.

Така всеки дом, офис или друго помещение стават много по-защитени и подготвени за промените във времето.

Съществуват редица предимства и причини да се подготвите с външна изолация, която да повиши стандарта на живот във всяка сграда. Освен изолация на стените никак не е зле да помислите и за изолация за таванското помещение, особено ако обитавате къща.

Причините не са по-малко или по-маловажни от тези за направата на изолация на стените.

Какво печелим от изолацията на покрива и за какво допринася тя?

  • По този начин осигурявате топлинна икономичност на жилището. Често използвани материали са стъклената и каменна минерални вати, тъй като те са достатъчно добри топлоизолатори.

Това е огромен плюс, особено за студените месеци в годината, когато сметката за отопление скача няколко пъти и няма начин да не се отрази на семейния бюджет. Поставянето на добра топлоизолация ще осигури на дома ви по-високи температури и уют, който е нужен, особено, когато у дома има малки деца.

  • Изолацията на тавана ще върши и чудесна работа през летните месеци, когато температурите се повишават. Най-силната страна на каменната вата е, че издържа на високи температури и предпазва изолираното помещение от прегряване оставяйки го по-хладно.
  • Звукоизолацията е причина номер две, заради която да повишите качеството на дома си, поставяйки изолация. Стъклената и каменна вата притежават специфична влакнеста структура. Именно тези характеристики помагат на този материал да поглъща вибрациите на звука и запазва помещението по-тихо от външните шумове.

Това гарантира спокойно обитаване на дома и качествена почивка, когато сте у дома.

  • Безопасност от пожари. Това е една от най-важните причини да направите изолация от каменна или стъклена вата на таванското помещение. То е място, където често складираме ненужни за момента вещи, някои от които могат да бъдат лесно запалими при високи температури или инциденти с огън.
  • Изолацията на покрива върши работа за дълги периоди от време. Каменната и стъклена вата са изключително издръжливи елементи за изолация. Неподатливи са на температурни разлики, на които покривната конструкция е редовно подложена.

В същото време този тип изолационни вати са издръжливи и нас микроорганизми и вредни химически вещества.

  • Успяват да спрат навлизането на мръсен въздух от улицата и околоността, ако има такава възможност. Това се дължи на качествените характеристики на каменната и стъклена вата.
  • Дишащи материали. Точно такива са тези типове изолационна вата. Те са паропропускливи материали, което помага при изпаренията, които се отделят във всяко помещение. С помощта на този тип изолация те няма да бъдат задържани в атмосферата на тавана и ще излизат навън през покривното пространство. Така вашият таван би могъл да бъде превърнат и в приятно място за обитаване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.