2 бързи начина за отпушване на канала у дома

Отпушване на канала в кухнята

За никой не е тайна колко омразно и неприятно е това каналът у дома да се запуши. Навярно всеки от вас се е сблъсквал с този проблем. Разбира се, сред нас има и такива граждани, които не желаят да разчитат на услугите на ВиК фирма, която бързо, сигурно и перманентно ще разреши аварията и ще се погрижи за това, тя да не ви безпокои отново.

В тази статия ще ви разкрием няколко трика, с помощта на които сами да се справите с проблема, без да се налага да закупувате вредните за кожата и за здравето ви препарати.
Едно от нещата, които не бива да забравяме, че никога да не позволяваме каналите у дома да се запушат. И все пак, ако това някога се случи, то можем да използваме не малко на брой продукти, които обикновено домакините държат в кухненския шкаф.

Препоръчително е поне веднъж в седмицата, или в краен случай, веднъж на две седмици да извършвате профилактика на каналите, с цел те да не се запушат изцяло и да не се налага да ви посещават компетентни водопроводчици.

Сода, оцет и сол за отпушване на канала

Първата стъпка, която трябва да изпълните, е да се уверите, че в мивката няма вода. Използвайте чаша, която да ви служи като мерителен съд. Като за начало я напълнете със сода, изсипете съдържанието й внимателно в запушения канал. След това изсипете готварска сол в нея и отново я изсипете на същото място.

Като за финал я напълнете със същото количество оцет и го прибавете към първите две съставки. Гарантираме ви, че ще останете изумени от крайния резултат. Разбира се, няма как да не споменем, че ако вашите канали са запушени изцяло, то този метод едва ли би се справил с проблема пълноценно и тогава нуждата от ВиК водопроводчик е нетърпима.

Използвайте сода и оцет за отпушването на вашите канали

В първия пример използвахме трите основни съставки за отпушване на канал – сода, сол и оцет. Сега ще ви обясним за още един трик, при който присъстват само две от тях. Първо изсипете содата, а след това оцета. Веднага след като сте направили това, поставете чиния върху канала.

30 минути след това залейте с няколко литра вряла вода или оставете топлата вода на чешмата да върви свободно в продължение на няколко минути.

Тези и още много други примери бихме могли да ви посочим, относно това как лесно и бързо да предотвратите проблема, обхващащ канала в мивката.

Ако запушването е сериозно, то не си правете труда и не си губете времето да прилагате триковете, а потърсете специалист по водопроводи, която знае как да се справи с аварията така, че да не ви се налага скоро да използвате готварските продукти не по предназначение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.