Авария през нощта – какво се изисква от нас да направим

Аварии с канализация

Авариите, свързани с ВиК инсталациите, са едни от най-неприятните. Не малка част от хората, които са се превърнали в свидетели на едно такова явление, не съумяват да запазят самообладание и изпадат в паника. Разбира се, това е възможно най-лошата реакция, тъй като това състояние ще ви попречи да вземете правилно решение. В редовете по-долу ще ви опишем внимателно как следва да процедирате, ако се натъкнете на ВиК авария, така че да предпазите не само своя дом, но и съседите, с които обитавате една и съща жилищна сграда.

Как да постъпим при възникнала ВиК авария

Онези от вас, които имат известни съмнения за теч, могат да процедират по следния начин. Първо е добре да спрете всички батерии. Проверете всяко едно от мокрите помещения, било то баня, кухня, тоалетна, перално помещение и прочие. Направете справка с водомера и се уверете, че не отчита или отчита разход на вода.

Ако течът не ви се струва кой знае колко сериозен, то преди да си легнете, запишете данните на водомера и се уверете, че централният спирателен кран е спрян. В случай, че на сутринта отчете разход на вода, то незабавно се свържете с опитни водопроводчици, които да се справят с възникналата авария.

Тук настъпва сериозна дилема. Повечето от вас навярно не знаят към кой да се обърнат. Съветваме ви да се доверявате на познати имена. Избягвайте да търсите в интернет пространството, тъй като там всяка една услуга бива подобаващо рекламирана. Ако подобен проблем е сполетял ваши близки или познати, то бихте могли да се консултирате именно с тях и да вземете телефонния номер на ВиК фирмата, с която са работили те преди време.

Какво обаче да направите, ако вашето казанче от известно време тече и вие не знаете къде точно е проблемът. Друг е въпросът, ако това се случи късно през нощта и не сте сигурни как сами да се справите с подобна авария. Ето защо нашият съвет е да спрете притока на вода към него от междинния спирателен кран. Помнете, че ВиК услугите, изпълнявани през нощта, са в пъти по-скъпи, ако се възползвате от тях на следващия ден.

Онези от вас, които искат винаги да бъдат подготвени и никога да не изпадат в ситуация, в която да не знаят как точно да постъпят, то най-добре предварително да проучат ВиК фирма, от чиито услуги да се възползват в моментите, в които имат нужда от тях.

Тези и още редица други полезни съвети ще получите, ако прочетете и останалите ни  статии в Stroej.eu.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *