Хигиенен душ биде – особености при избор, предимства

Строеж - хигиена, душ биде, правила

Ако площта на тоалетната не позволява да се постави биде, алтернатива може да е хигиенния душ, наричат го още душ биде.

Това е практично и удобно решение за лична хигиена, за което не е необходимо да се отделя площ от санитарния възел.

Поставяйки такъв душ в тоалетната, ще създадете условия за поддържане на лична хигиена.

Особености и предназначение

Благодарение на своята компактност душ-бидето може да бъде поставено в санитарен възел с много малка площ.

Именно затова това е най-предпочитаният вариант за хора, които обитават апартаменти с малки тоалетни, когато поставянето на биде не е удачно.

Конструкцията на хигиенния душ включва слушалка и шлаух, държач, а също и смесител. На мястото на слушалката има и бутон, предотвратяващо изтичане на вода /за да потече вода, трябва да се натисне бутонът/.

Основно предназначение на хигиенния душ е лична хигиена – поставя вместо биде, доколкото душът е по-изгоден и със своите малки габарити, и по-ниска цена.

Хигиенният душ улеснява поддържането на хигиена за деца или за тежко болни

Удобен е за подмиване в случай на заболявания на ректума или гинекологични проблеми. Тази душ може да се свърже и към вана и към тоалетна, и към мивка.

Недостатък на устройството е капещата от слушалката вода след спиране.

Също в някои случаи за поставянето е необходимо да се направи ремонт, а появяващите при използване пръски могат да наложат допълнително почистване.

След прекратяване на използването на душа е необходимо малко да се изчака, за да изтече останалата вода в тоалетната.

Обикновено водата след пускане на душа се регулира ръчно, като се очаква желаната температура, но също се предлагат и модели, при които зададената температура се поддържа чрез вграден термостат.

Този смесител е по-икономичен. Не е необходимо да се чака, докато водата протече с необходимата температура и безопасност. Не съществува риск от изгаряне при включване.

Предимства

Предимствата за използване на хигиенен душ са много, да разгледаме основните от тях:

  • Доста лесен монтаж – пускането на хигиенен душ е възможно по начина, който ви е удобен, а закрепването на слушалката на устройството е възможно на всякаква повърхност;
  • Универсалност на използване – благодарение на тази техника можете да поддържате както лична хигиена, така и на болен човек и на дете. Също наличието на слушалка с гъвкав шлаух е подходяща при почистване на санитарния възел, миене на тоалетна и на детско гърне, котешка тоалетна и други подобни действия;
  • Сравнително ниска цена – монтажът ще излезе по-скъпо, а поставянето на хигиенен душ в стенен вариант е по-достъпен начин, отколкото покупка на специален смесител, а също и държач и шлаух със слушалка;

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *