Качествена хидроизолация на банята – как да се сдобием с нея

Изолиране на банята

Всеки един собственик на имот се стреми към това да го обзаведе по начин, който му създава предпоставка за комфорт и удобство. Когато обаче става въпрос за предпазване от влага и мухъл, то важно е да се замислим върху качествена изолация. Тя е изключително ценна най-вече за помещенията, като банята и тоалетната, тъй като влагата там е непрестанна. Разбира се, дори и да станете свидетели на мухъл в тези помещения, то няма за какво толкова да се тревожите, но ви съветваме да обмислите внимателно въпроса, свързан с поставянето на хидроизолация.

Какво трябва да знаем за поставянето на хидроизолация

Както става ясно, банята е мокрото помещение, което най-много се нуждае от предпазна стена, било то външна или вътрешна. Тук обаче се появява един особено важен въпрос, свързан с това колко добре трябва да бъде поставена самата изолация. Ако не притежавате почти никакви познания в тази сфера, то нашето предложение е да се свържете със специалисти, които да ви консултират и насочат. Можете да се обадите на някоя от утвърдените фирми на пазара и да поискате тяхното мнение.

Ако неотдавна сте се сдобили със свой собствен имот и тепърва ви предстои да го обзавеждате, то преди да направите избор на плочки, помислете за изолацията. Тя трябва да бъде стабилно поставена и да защити пълноценно онези места, където най-често се появява плесен и мухъл. При покупката на жилище, което е „на замазка“, то обикновено строителните предприемачи уверяват купувачите, че са се погрижили за това. Ние ви съветваме да не им се доверявате напълно, тъй като в повечето случаи става въпрос за базово ниво, което със сигурност няма да ви удовлетвори.

В повечето случаи строителите залагат единствено на първичен грунд. Малко са онези предприемачи, които използват наистина качествени материали, гарантиращи ви, че във вашата баня няма да се появи мухъл. Важно е да се насочите към течна изолация, която успява да покрие всяка фуга и шупла. Ще споменем, че еднократното нанасяне не е много надеждно. В повечето случаи се налага да се повтори или дори да се потрети.

Поставянето на уплътнителни ленти е също част от този процес. Това кога да се поставят е спорен въпрос. Някой от професионалистите съветват да се случи веднага след нанасянето на грунда, докато други изказват мнение, че това е добре да се направи на по-късен етап.

Ще допълним, че ремонтираните вече бани, при които се получава не малко мухъл, застрашаващ живота на собствениците, създават доста повече неприятности и ще се наложи да запретнете високо ръкави.

Ние от Stroeji.eu сме насреща да ви даваме още много полезни съвети!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.