Каскаден смесител водопад за баня – красота и комфорт

Строеж - красота, смесител, комфорт

Каскаден смесител или смесител водопад – това е съвременно и стилно решение за оформяне на бани.

Устройството на такъв смесител предполага постъпване на вода през широка пластина с различна форма и конфигурация, благодарение на което се имитира водопаден поток на водата.

Съзерцанието на такъв водопад носи огромно естетическо удоволствие.

Къпането под мощна струя хладка вода ни позволява да се насладим на незабравими усещания в комфортна домашна обстановка.

Водопадните смесители представляват толкова оригинални дизайнерски решения, че е много трудно да се разбере тяхното истинско предназначение.

Особености

Различието между водопадни смесители и обикновено се състои във външния вид – това е трудно да не се забележи.

Големите размери на каскадния излив, плоската форма, която формира мощна струя от водопаден тип, се използва в дизайна на такива смесители.

Вътрешното устройство при смесители от всички типове работи на един принцип на подаване на студена и на гореща вода и смесване за необходима температура.

Единственият нюанс – подаването на вода към каскадните смесители трябва да има голяма пропускателна способност, тъй като качественият водопаден смесител е необходимо да пропуска големи обеми вода.

Каскадните смесители, поради увеличаване на ширината на излива могат да пропускат 25-35 литра, а някои и повече от 50 литра вода в минута и съответно да пълнят вана за 3-5 минути.

Незаменими са за вани с големи обеми. В някои модели изделия дизайнерите акцентират не върху мощността на струята, а на интересната форма на външната част на смесителя.

Основни модели и типове

Поставянето и монтажа на водопадни смесители е не по-сложно от поставянето на стандартен смесител, и зависи само от закрепването на самия модел.

Повечето модели водопадни смесители са универсални, подходящи са за монтаж във всяка мивка или вана. В скъпите комплекти вани, смесителят се прави именно за такъв модел и е неизменна част от този комплект.

Такива смесители се поставят по индивидуални технологии.

Съществуват 3 основни начина за поставяне на водопаден смесител:

  • Вградими в повърхността на ваната или мивката – при монтаж се използва гъвкав шланг за подаване на вода, който осигурява голямо разнообразие от варианти за закрепване. Смесителят може да се постави на борда на банята в удобно място, да се закрепи на отделно място не само самият смесител, но и душ приставката;
  • Смесители със закрепване за стената – монтажът на такъв тип смесител предполага поставянето в стената на отвори за топла и студена вода, и внимателното им маскиране. На изхода на отворите се монтира и самия смесител. Този вид закрепване на смесителя е най-удобно и популярно;
  • Подовите каскадни смесители представляват вертикална стойка, която се закрепва за пода, където са открити отворите за гореща и студена вода;

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *