Котлен камък – как да се справим

Премахване на котлен камък от пералнята

Несъмнено котленият камък е едно от най-неприятните неща, на които никоя домакиня не би желала да се натъкне. Той не само не е приятен на вид, но има свойството да причинява куп проблеми. Неговото образуване, както и сами се досещате, се образува от твърдата вода, богата на варовик.

За никой не е тайна, че отстраняването му изисква не малко усилия и време. Едно от улесненията, които получаваме, е пряко свързано с мястото, където обича да се появява котелния камък.

Къде ще откриете котлен камък?

Най-често ние го наблюдаваме по мивките, кранчетата в банята, тоалетната чиния, улеи и други, а там водата има постоянен приток. Това, до известна степен, е в наша полза, когато сме запретнали ръкави и сме се заели с нелеката задача да го елиминираме.

Когато се случи някой уред да престане да функционира, то първото нещо, което чуваме от специалистите  е да почистим котления камък. Може и да не ви се вярва, но не са никак малко онези от нас, на които им се е наложило да инвестират повторно в покупка било то на съдомиялна машина, пералня или друго.

И всичко това, благодарение на появилия се котлен камък. Ето защо важно е профилактично да използвате препарати, с които да осъществявате премахването му. Вземете под внимание, че той се появява често и би било добре редовно да му обръщате внимание.

Разбира се, съществуват и домашни методи, благодарение на които можете да се отървете от котления камък. Може би не сте чували за действието на ябълковия оцет, но ви уверяваме, че в някой случаи, то граничи с магическото.

Освен оцет, бихте могли да използвате още паста за зъби, сода бикарбонат или друго. Най-често, онези места, засегнати от тази напаст се заливат със сода бикарбонат, след което се поливат обилно с оцет. Ако смятате, че резултатът не е покрил очакванията ви, то бихте могли да повторите повторно.

Пастата за зъби също е едно от ефикасните средства. С помощта на четка разтрийте добре засегнатите участъци, след което изплакнете обилно с вода и полирайте. Вярваме, че резултатите ще са на лице веднага.

Домашните методи са за препоръчване единствено когато става въпрос за сравнително малко засегнати участъци. Ако смятате, че проблемът е далеч по-мащабен, то съветът ни е да се обърнете към специалист и специализирани препарати за почистване, преди самите вие да предприемате каквито и да било мерки и решения.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *